Δοκιμάσαμε αυτή την συνταγή για παπαρδέλες του Σεφ Γιώργου Τσούλη και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Δεν είναι δύσκολη συνταγή στην εκτέλεσή της ακόμη και αν η εμπειρία με την κουζίνα δεν είναι πολύ μεγάλη.
Όπως και να έχει το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

ΥΛΙΚΑ:
600 ml νερό
100 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. παπαρδέλες
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Για τον κιμά: Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει.

Αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Συμπληρώνουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα ή σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά από πάνω.

#Αν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω γεύση στα μακαρόνια, μπορούμε αντί για νερό από τη βρύση να βάλουμε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.

Πηγή: giorgostsoulis

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ