Για τις καλύτερες πρακτικές της κλινικής της, μας μίλησε αυτή τη φορά η Δρ. Κατερίνα Παττίχη, η οποία διατηρεί κλινική Ιατρικής Αισθητικής στη Λεμεσό!

Η ίδια στην τρίτη της συνέντευξη για το online περιοδικό HELLO! Cyprus, μίλησε για τις ανώδυνες πρακτικές που χρησιμοποιεί και που της ζητάνε περισσότερο οι πελάτισσες της και μας έδωσε μια γενικότερη εικόνα για το τι πραγματεύονται.

Ανάμεσα στα πολλά που προσφέρει η κλινική της, ξεχώρισε τρεις θεραπείες, που κάνουν την διαφορά!

Το TeslaFormer™ για ανάπλαση μυϊκής μάζας, το Dermapen για αναδιαμόρφωση επιδερμίδας και το HIFU, για ανόρθωση και σύσφιξης επιδερμίδας. Μας ανέφερε τις διαδικασίες, τα αποτελέσματα και γενικότερα, όσα πρέπει να ξέρεις εάν θέλεις ανανεωμένο σώμα, πρόσωπο και δέρμα.

Το καθένα υπόσχεται κάτι διαφορετικό, τι και πως… θα μας τα αναλύσει όλα η ειδήμων, στην ακόλουθη συνέντευξη.

Ποιες είναι οι 3 από τις διασημότερες πρακτικές που έχετε στην κλινική σας;

Έχουμε μιλήσει γενικά σε προηγούμενη συνέντευξη μας για την μεγάλη γκάμα από καινοτόμες ιατρικές θεραπείες που παρέχουμε στην πολυβραβευμένη κλινική μας. Όλες οι θεραπείες μας έχουν σκοπό το φυσικό αποτέλεσμα, την ελαχιστοποίηση του πόνου και της ταλαιπωρίας, τη ταχεία επιστροφή του ατόμου στη καθημερινότητα του και την αποφυγή της αναισθησίας με τους συνεπαγόμενους κινδύνους της, με κύριο μέλημα μας πάντα η ασφάλεια του ασθενούς.

Μέσα στις διασημότερες πρακτικές μας συμπεριλαμβάνονται το TeslaFormer™ / TeslaChair™, το HIFU Doublo Gold και το Dermapen-4Μ. Και οι τρείς αυτές θεραπείες μας έχουν βραβευτεί στα Cyprus Wellness Awards του 2020.

 

Αρχικά, το μηχάνημα Τeslaformer το οποίο είναι ιδανικό για αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση λίπους, και ανόρθωση γλουτών, πως λειτουργεί;

Το TeslaFormer™ είναι μια αποτελεσματική, μη-επεμβατική θεραπεία, χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργειες και χωρίς χρόνο αποκατάστασης, για την τόνωση και αύξηση μυϊκής μάζας, τη μείωση λίπους και την ανόρθωση γλουτών σε άντρες και γυναίκες. Το TeslaFormer™ χρησιμοποιεί Functional Magnetic Stimulation (λειτουργική μαγνητική διέγερση) για τη σύσπαση των μυών μέχρι και 50.000 φορές σε μια συνεδρία 30 λεπτών. Το TeslaFormer™ παράγει ένα μαγνητικό πεδίο έως και 3 Tesla που ενεργοποιεί τους κινητικούς νευρώνες των στοχευμένων μυών. Οι μύες συστέλλονται (υπερ-μέγιστες συστολές) και χαλαρώνουν με κάθε μαγνητικό παλμό, και επομένως δυναμώνουν. Η ενέργεια που απαιτείται για τις συσπάσεις προέρχεται από τον λιπώδη ιστό της περιοχής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θεραπείας αρχίζει να εξαντλείται.

Ο συνδυασμός TeslaFormer™ με την TeslaChair™ είναι επίσης μια μη-επεμβατική ιατρική θεραπεία Functional Magnetic Stimulation, χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργειες και χωρίς χρόνο αποκατάστασης, για την γυναικεία και αντρική ακράτεια και σεξουαλική δυσλειτουργία. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν τα ρούχα. Το TeslaFormer™ / TeslaChair™ μπορεί επίσης να συνδυαστεί με το Viveve™, μια κλινικά αποδεδειγμένη ιατρική θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων μίας συνεδρίας που ανανεώνει και ενισχύει με ασφάλεια και άνεση τον κολπικό ιστό, διεγείροντας τη φυσική διαδικασία σχηματισμού κολλαγόνου του σώματος, για τη μείωση ή και εξάλειψη της χαλαρότητας του κόλπου και της γυναικείας ακράτειας ούρων. Το Viveve™ έχει εγκριθεί από υγειονομικές αρχές σε πολλές χώρες στον κόσμο, και έχει ωφελήσει χιλιάδες γυναίκες βελτιώνοντας την σωματική και ψυχική τους υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Πρέπει να υπάρχει συστηματικότητα για να δει ο πελάτης αποτελέσματα;

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά συνήθως χρειάζονται 8-10 συνεδρίες με το TeslaFormer™ / TeslaChair™ 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικό ο/η πελάτης / ασθενής να συμμορφώνεται με τις οδηγίες του/της γιατρού για καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε ποιους θα προτείνατε αυτή τη θεραπεία;

Η θεραπεία TeslaFormer™ αποτείνεται σε άντρες και γυναίκες που ζητούν ενδυνάμωση μυών με ταυτόχρονη μείωση λίπους της περιοχής, καθώς και ανόρθωση γλουτών. Επίσης σε συνδυασμό με την TeslaChair™ είναι ιδανική για αντρική και γυναικεία ακράτεια και σεξουαλική δυσλειτουργία. Η ακράτεια και σεξουαλική δυσλειτουργία είναι πολύ λεπτά θέματα που όμως αφορούν μία μεγάλη μάζα ανθρώπων, που τις περισσότερες φορές υποφέρουν σιωπηλά. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να γίνουμε πιο ανοικτοί γενικά με αυτά τα προβλήματα τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα σημαντικό αριθμό ατόμων και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους.

 

Από την άλλη, ο τελευταίας τεχνολογίας μικροβελονισμός με to ιατρικό Dermapen-4Μ, που χρησιμοποιείται για μείωση ρυτίδων, μαύρων κύκλων, διογκωμένων πόρων, ουλών ακμής, ραγάδων κ.α. είναι από τις top επιλογές στην κλινική σας. Tι ξεχωριστό έχει αυτή η πρακτική;

Το microneedling (μικροβελονισμός) με το επαναστατικό Dermapen-4M είναι μια νέα και ευέλικτη θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως στη δερματολογία, την αισθητική και την αναζωογονητική ιατρική. Επίσης γνωστή ως θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου, η θεραπεία περιλαμβάνει την επαναλαμβανόμενη διάτρηση του δέρματος χρησιμοποιώντας την ειδική ιατρική συσκευή Dermapen-4M με κεφαλή μίας χρήσης που αποτελείται από 16 ειδικά αποστειρωμένες λεπτότατες μικροβελόνες. Η κεφαλή αυτή κινείται κάθετα στο δέρμα κάνοντας μέχρι και 1920 κάθετα «καναλάκια» το δευτερόλεπτο, ενεργοποιώντας έτσι τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος. Η μέθοδος αυτή μας επιτρέπει επίσης τη χορήγηση πολύτιμων συστατικών για τη θρέψη και την ανάπλαση του δέρματος, καθώς επίσης και την χρήση PRP (Platelet Rich Plasma). Η μέθοδος του microneedling μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, μπράτσα, μηρούς, κοιλιά και άλλες περιοχές του σώματος.

Ο μικροβελονισμός με Dermapen-4M είναι κατάλληλος για επιδερμικά, δερματικά και υποδώρια προβλήματα, π.χ. αντιγήρανση, φωτογήρανση, χαλαρό δέρμα, ρυτίδες, ανοικτούς πόρους, μαύρους κύκλους, ακμή, κεράτωση pilaris, υπερτροφικές και χηλοειδείς ουλές, υπερχρωματισμό και δυσχρωμίες, εφελίδες, μέλασμα, λεύκη, ραγάδες, ροδόχρους ακμή, αλωπεκία, κυτταρίτιδα κτλ.

Προσωπικά είμαι πιστοποιημένη επαγγελματίας της Dermapen και αναγνωρίζομαι από τον παγκόσμιο εκπαιδευτή και κλινικό διευθυντή του DermapenWorld Dr Andrew Christie-Schwartz ως επίσημη ιατρικός Key Opinion Leader της Dermapen στην Κύπρο. Η θεραπεία μας αυτή έχει επίσης βραβευτεί με το χρυσό βραβείο στα Cyprus Wellness Awards 2020.

Τι χρειάζεται να ξέρει ο πελάτης γύρω από το Dermapen;

Το Dermapen έχει γίνει συνώνυμο με τον μικροβελονισμό, αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων μηχανημάτων.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται αισθητά 2 εβδομάδες μετά την πρώτη συνεδρία, και συνεχίζουν να βελτιώνονται για αρκετές εβδομάδες. Οι θεραπείες μπορούν να επαναληφθούν μετά από 2-6 εβδομάδες, και απαιτούνται 3-10 συνεδρίες, αναλόγως του προβλήματος.

Στην κλινική μας, χρησιμοποιούμε το Dermapen-4M υπό αυστηρές ασηπτικές συνθήκες για την ασφάλεια των ασθενών / πελατών μας. Η θεραπεία δεν είναι καθόλου επώδυνη αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοπική αναισθητική κρέμα πριν τη διαδικασία. Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί μια ήπια παροδική ερυθρότητα που υποχωρεί μετά από λίγες ώρες.

 

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί ο πελάτης πριν και μετά από τη συγκεκριμένη θεραπεία;

Είναι σημαντικό ο/η ασθενής να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του/της γιατρού πριν, κατά και μετά την θεραπεία για καλύτερα αποτελέσματα και σωστή αποθεραπεία. Γενικά, θέλουμε να δουλεύουμε σε καθαρό δέρμα, έτσι γίνεται ο κατάλληλος καθαρισμός πριν τη διαδικασία της θεραπείας. Επίσης, συμβουλεύουμε πάντα τους πελάτες μας να αποφύγουν τον ήλιο και την επαφή με σκόνες για 24-28 ώρες μετά τη θεραπεία, και να μην αγγίζουν τις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τις επόμενες λίγες ώρες.

Όσο αφορά το HIFU – άλλη μια top πρακτική σας- τι είναι αυτό που πραγματεύεται;

Η νέα τεχνολογία Εστιασμένων Υπερήχων HIFU DOUBLO GOLD (High Intensity Focused Ultrasound) της HIRONIC είναι το αποτέλεσμα στην έρευνα της κοσμητικής ιατρικής για τη μη επεμβατική θεραπεία της ανόρθωσης της επιδερμίδας και της σύσφιξης τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία. Με την τεχνολογία HIFU επιτυγχάνεται ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος εστιάζοντας με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στοιβάδων στο γνωστό SMAS (superficial muscular aponeurotic system).

Πως δουλεύει αυτό το μηχάνημα και ποια είναι τα αποτελέσματα;

Η συσκευή εκπέμπει υψηλής ισχύος υπέρηχους απευθείας στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Στην ουσία προκαλεί εσωτερική βλάβη στον λιπώδη ιστό, παράλληλα όμως διεγείρει το κολλαγόνο και προκαλεί την ανάπτυξη νέου. Όταν το νέο κολλαγόνο αναπτυχθεί, σταδιακά θα συσφίξει το δέρμα, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα λίφτινγκ. Βοηθά δηλαδή το δέρμα να αποκαταστήσει τον υποδόριο ιστό ώστε να καταφέρει να συσφίξει και να ανασηκώσει το δέρμα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Κάθε μέρα, κάθε ώρα γερνάμε, αυτό είναι φυσιολογικό. Όπως ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο χρειάζεται συντήρηση, έτσι και το ανθρώπινο σώμα πρέπει να το φροντίζουμε. Τίποτα δεν είναι μόνιμο, και δεν είναι σωστό να παραπληροφορείται ο κόσμος ότι τα αποτελέσματα οποιασδήποτε θεραπείας θα κρατήσουν για πάντα. Στην κλινική ANANEOSIS φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι μια σωστή συντήρηση έχει πάντοτε πιο επιθυμητά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας με το HIFU DOUBLO GOLD αρχίζει να γίνεται αντιληπτό αμέσως μετά τη θεραπεία. Αρχικά, θα υπάρχει μια αίσθηση τεντώματος της περιοχής, η οποία θα συνεχίσει να βελτιώνεται σταδιακά για τις ερχόμενες 12 εβδομάδες. Μετά από κάποιο διάστημα όμως, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται ξανά, αφού εμείς συνεχίζουμε μα μεγαλώνουμε και η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί. Το πότε εξαρτάται από τις απαιτήσεις του/της κάθε ασθενούς (π.χ. μετά από 1-10 χρόνια), πάντα όμως με τη συμβουλή της γιατρού.

 

Εάν είχαμε να συγκρίνουμε το HIFU με το χειρουργικό Lifting; Είναι περισσότερα τα πλεονεκτήματα;

Η θεραπεία HIFU DOUBLO GOLD είναι σύντομη, και διαρκεί περίπου μισή με μία ώρα. Δεν χρειάζεται προετοιμασία πριν, ούτε καν κάποια κρέμα αναισθητική.

Με μία μόνο θεραπεία, το κολλαγόνο ενεργοποιείται για την παραγωγή καινούργιου και τα αποτελέσματα μπορεί να τα δει κανείς απευθείας μετά τη θεραπεία. Συνολικά, τα μέγιστα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται μετά από 3 μήνες.

Μετά την θεραπεία HIFU ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του/της και στις καθημερινές του/της δραστηριότητες. Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται μικρός ερεθισμός και ίσως κάποια αίσθηση «πρηξίματος» η οποία υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες.

Συγκριτικά με χειρουργικό lifting, το HIFU:

· Δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης

· Δεν χρειάζονται τομές ή ράμματα

· Δεν αφήνει ουλές

· Δεν χρειάζεται αναισθησία

· Είναι οικονομικότερη μέθοδος

· Ενεργοποιεί και θρέφει το δέρμα σε βάθος

· Δεν αφήνει οίδημα, μελανιές ή πρησμένο πρόσωπο

· Είναι ανώδυνο έως ελάχιστα επώδυνο

Υπάρχει νάρκωση για τις πιο πάνω θεραπείες; Αν όχι, είναι επώδυνες;

Δεν χρειάζεται νάρκωση για καμία από τις θεραπείες μας αφού δεν είναι επώδυνες, εκτός σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια κρέμα αναισθητική πριν την θεραπεία με Dermapen. Αμέσως μετά αυτές τις θεραπείες ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του/της και στις καθημερινές του/της δραστηριότητες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 25347347 / 99806868 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.drpattichis.com για ένα ραντεβού με τη γιατρό μας Δρ. Κατερίνα Παττίχη MBBS BSc MSc PhD PgCert FIBMS με εξειδίκευση στην Αισθητική Ιατρική και Γεροντολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ