Γύρω στα 25 – 35 έτη, πολλές γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται εάν πρέπει να “εμπιστευτούν” την Ιατρική Αισθητική για να διατηρήσουν την νεανικότητα τους μέσα στα χρόνια.

Σίγουρα διάβασες άρθρα στο διαδίκτυο και μίλησες με γνωστούς για το ποια άποψη έχουν, παρόλα αυτά, ακόμη δεν έχεις αποφασίσει εάν τελικά πρόκειται να το κάνεις. Ο λόγος; Οι μύθοι που ακούγονται, αλλά και η άποψη που έχουν τα άτομα γενικότερα σχετικά με αυτό το γεγονός

Το σίγουρο είναι πως…  δεν θα σου πει καλύτερα τα πράγματα, από τον ίδιο τον γιατρό που θα σε αναλάβει, αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Εμείς πάντως, μιλήσαμε και λύσαμε απορίες με την Δρ. Κατερίνα Παττίχη, η οποία είναι ιατρός με ειδικότητα στην Ιατρική Αισθητική, γεροντολογία και προηγμένη φροντίδα πληγών και διατηρεί την κλινική “Ananeosis” στην Λεμεσό.

Η ίδια μας ανέφερε τις πρακτικές που μας προτείνει και μας είπε τα πάντα περί “παρεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα.

Ποιο είναι το ιδανικό timing για να αρχίσεις, ποιες είναι οι τιμές, εάν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις την διαδικασία συχνά, είναι επώδυνο;

Αυτά και άλλα πολλά στην… συνέντευξη που ακολουθεί.

Κατερίνα Παττίχη: Η ιδρύτρια του “Ananeosis” μας αποκαλύπτεται και μας μιλά για την Ιατρική Αισθητική

Ποιες πρακτικές Ιατρικής Αισθητικής παρέχεται εσείς και η ομάδα σας, στο Ananeosis;

Στην κλινική μας παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα από καινοτόμες ιατρικές θεραπείες που σκοπό έχουν το φυσικό αποτέλεσμα, την ελαχιστοποίηση του πόνου και της ταλαιπωρίας, τη ταχεία επιστροφή του ατόμου στη καθημερινότητα του και την αποφυγή της αναισθησίας με τους συνεπαγόμενους κινδύνους της. Το κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια του ασθενούς και έτσι έχουμε υιοθετήσει αυστηρά ιατρικά κριτήρια και πρωτόκολλα.

Διαθέτουμε διάφορες ιατρικές μεθόδους και τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Μπορούμε έτσι αναίμακτα να κάνουμε ένα κουρασμένο, ταλαιπωρημένο πρόσωπο και σώμα να φαίνεται ανανεωμένο χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση.

Για το πρόσωπο προσφέρουμε πρωτοποριακές θεραπείες για παράδειγμα αντιγήρανση, σύσφιξη, αναζωογόνηση, ενυδάτωση, καθαρισμό, λάμψη, αναίμακτη βλεφαροπλαστική και αναίμακτο λίφτινγκ.

Για το σώμα προσφέρουμε μοναδικές θεραπείες για αδυνάτισμα, καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, σύσφιξη, λιποδυάλυση, αναίμακτο λίφτινγκ καθώς και λέιζερ αποτρίχωση.

Για γυναικεία και αντρική υγεία και ευεξία προσφέρουμε θεραπείες για ακράτεια ούρων, κολπική χαλάρωση και ξηρότητα, ανανέωση και αισθητική βελτίωση της ευαίσθητης περιοχής, καθώς και για βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργείας και υγείας του ατόμου. Όσον αφορά τα μαλλιά, προσφέρουμε μη-ενέσιμες και ενέσιμες θεραπείες για αλωπεκία, τριχόπτωση και ενδυνάμωση τρίχας σε συνδυασμό με χαμηλής ισχύος λέιζερ.

Αν έπρεπε να χωρίσουμε σε κατηγορίες (σώμα και πρόσωπο), ποιες «παρεμβάσεις» θεωρείται πως είναι «must» εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την νεανικότητά μας;

Πρόσωπο

· Συχνός και σωστός καθαρισμός προσώπου

· Θεραπείες ενυδάτωσης και λάμψης

· Θεραπείες αντιγήρανσης και σύσφιξης ανάλογα με την κάθε περίπτωση

· Θεραπείες για λίφτινγκ προσώπου

· Χρήση αντιηλιακής κρέμας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου

· Σωστή επιλογή κρέμας ημέρας και νύχτας

Σώμα

· Θεραπείες αδυνατίσματος

· Θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας

· Θεραπείες αντιγήρανσης σώματος

· Θεραπείες σύσφιξης και σμίλευσης σώματος

· Ενδυνάμωση μυών και κορμού

· Συχνή χρήση αντιηλιακής και ενυδατικής κρέμας

Είναι κάτι που πρέπει να αρχίσουμε σε νεαρή ηλικία; Πότε είναι το ιδανικό «timing» για να σας επισκεφτούμε, ώστε να προλάβουμε;

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η γήρανση αρχίζει πολύ πιο νωρίς από ότι νομίζουμε ή ελπίζουμε. Το σώμα μας και το πρόσωπο μας αποτελούνται από τέσσερα στρώματα (οστά, μυς, λίπος και δέρμα). Επειδή τα στρώματα αυτά γερνάνε με διαφορετική ταχύτητα και με διαφορετικό τρόπο, είναι σημαντική η ολιστική και διαχρονική αντιμετώπιση. Ενώ στα 20 μας συγκεντρωνόμαστε κυρίως στην πρόληψη και στα 30 μας στην ενυδάτωση, στα 40 πλέων το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος μειώνεται και αρχίζουμε να βλέπουμε τα σημάδια και τη φθορά του χρόνου – γεροντικές κηλίδες, χαλάρωση, αρθρώσεις να «τρίζουν», χείλη να μικραίνουν. Μετά τα 50, αφού μπούμε στην εμμηνόπαυση βλέπουμε αύξηση βάρους γύρω από το στομάχι, απώλεια οστικής μάζας, περισσότερες ρυτίδες και χαλάρωση. Κοντά μας όμως υπάρχουν λύσεις για όλες τις ηλικίες με πρωτοποριακές και αναγνωρισμένες ανά το παγκόσμιο θεραπείες.

Ισχύει πως η Ιατρική Αισθητική είναι «πολυτέλεια» γιατί είναι ακριβή ή μπορεί να την υποστηρίξει ο καθένας;

Στις μέρες μας η Ιατρική Αισθητική δεν αποτελεί πια πολυτέλεια. Στην κλινική ANANEOSIS έχουμε τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να παρέχουμε μια τεράστια γκάμα από θεραπείες προσώπου και σώματος για όλες τις ανάγκες και τσέπες.

Από που μέχρι που κυμαίνονται οι τιμές; Παίζει ρόλο η προηγούμενη κατάσταση σώματος και προσώπου;

Οι τιμές είναι ανάλογες των θεραπειών και ξεκινούν από περίπου 50 ευρώ. Βεβαίως, πριν να δώσουμε οποιαδήποτε τιμή, θέλουμε πάντα να δούμε πρώτα τον/την πελάτη ή ασθενή για να μπορούμε να κάνουμε μια σωστή διάγνωση και εκτίμηση του προβλήματος πριν προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία.

Υπάρχουν πακέτα για κάποιον που θέλει να κάνει πάνω από μια πρακτικές;

Βεβαίως, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Από την πολύχρονη πείρα μας βλέπουμε ότι κάποτε η μονοθεραπεία δεν είναι αρκετή και ότι το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει καλύτερο αν χρησιμοποιήσουμε ένα αριθμό ή και συνδυασμό θεραπειών. Είμαστε πάντα ειλικρινής με τους πελάτες / ασθενείς μας αφού ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε πάντοτε την καλύτερη λύση για τον κάθε πελάτη μας.

Απαράβατος κανόνας της κλινικής ANANEOSIS και εμένα προσωπικά σαν γιατρός είναι ότι δεν «πουλάμε» ανεξέλεγκτα θεραπείες αλλά προσφέρουμε την ειλικρινή επαγγελματική μας γνώμη και συμβουλή για την καταλληλότερη θεραπεία που αρμόζει στον κάθε ασθενή ή πελάτη. Δεν συστήνουμε ποτέ αχρείαστες θεραπείες απλά για να «πουλήσουμε». Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να μειώσουν ή και να λύσουν τα αισθητικά τους προβλήματα, κάνοντας τους έτσι να νοιώθουν καλύτερα και κατ’ επέκταση να βιώνουν μια πιο χαρούμενη ζωή. Αρχή μας είναι πάντοτε το τι είναι καλύτερο για τον ασθενή /πελάτη μας.

Πόσο τοις εκατό είναι αποτελεσματικές τέτοιου είδους πρακτικές στην κλινική σας; Υπάρχουν πιθανότητες αποτυχίας; Τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση;

Στην κλινική μας έχουμε εξαιρετικά καλά αποτελέσματα λόγω του ότι συντήνει ο επαγγελματισμός και η πολύχρονη πείρα μας στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής καθώς επίσης και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας σε συνδυασμό με τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και βραβευμένα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουμε.

Για να πετύχει μια θεραπεία πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

· Σωστή διάγνωση του προβλήματος

· Σωστή επιλογή της καταλληλότερης και ασφαλούς θεραπείας

· Επιλογή σωστών προϊόντων για τη θεραπεία

· Εμπιστοσύνη από τον/την ασθενή προς τον/την γιατρό ότι πληρούνται τα πιο πάνω κριτήρια

· Εμπιστοσύνη από τον/την γιατρό στον/στην ασθενή ότι θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του/της για σωστή αποθεραπεία.

Πόσο διάστημα χρειάζεται για να φανεί το αποτέλεσμα;

Αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, την θεραπεία που θα ακολουθήσουμε και φυσικά από το πώς αντιδρά το σώμα του κάθε ασθενούς / πελάτη.

Είναι κάτι μόνιμο ή χρειάζεται συνεχώς συντήρηση για να διατηρηθεί μέσα στα χρόνια;

Κάθε μέρα, κάθε ώρα γερνάμε, αυτό είναι φυσιολογικό. Όπως ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο χρειάζεται συντήρηση, έτσι και το ανθρώπινο σώμα πρέπει να το φροντίζουμε. Τίποτα δεν είναι μόνιμο, και δεν είναι σωστό να λαμβάνει λανθασμένες πληροφορίες ο κόσμος ότι τα αποτελέσματα οποιασδήποτε θεραπείας θα κρατήσουν για πάντα. Στην κλινική ANANEOSIS φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι μια σωστή συντήρηση έχει πάντοτε πιο επιθυμητά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Πέστε μας ποια είναι η τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας πελάτης πριν την συνεδρία και ποια μετά;

Είναι σημαντικό ο/η ασθενής να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του/της γιατρού πριν, κατά και μετά την θεραπεία για καλύτερα αποτελέσματα και σωστή αποθεραπεία.

Πολλοί είναι διστακτικοί ως προς το χειρουργείο και τα μηχανήματα, πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο;

Τα μηχανήματα και που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας έχουν επιλεχθεί μετά από πολλή μελέτη και σκέψη, είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, τελευταίας τεχνολογίας και προπάντων ασφαλή. Στην κλινική ANANEOSIS ειδικευόμαστε στην αναίμακτη Ιατρική Αισθητική, χωρίς χειρουργείο, ραφές ή ολική νάρκωση – ακόμη και με το καινοτόμο μας PLEXR PLUS Soft Surgery® πετυχαίνουμε αναίμακτα π.χ. λίφτινγκ προσώπου, βλεφαροπλαστική, αφαίρεση κρεατοελιών και χανθελασμάτων κτλ.

Ποιες θεραπείες που προσφέρεται μπορεί να γίνουν μη χειρουργικά; Είναι μια επιλογή που μπορεί να έχει ο πελάτης;

Στην κλινική ANANEOSIS όλες οι θεραπείες που προσφέρουμε είναι μη-χειρουργικές, γι’ αυτό και η αποθεραπεία είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, αποφεύγοντας επίσης τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση .

Είναι επώδυνες διαδικασίες;

Οι περισσότερες θεραπείες μας είναι εντελώς ανώδυνες.

Παρέχετε την πρωτοποριακή θεραπεία Endosphères που βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας και έχει τεράστια απήχηση. Πως επιτυγχάνει κάτι τέτοιο και πόσα sessions πρέπει να κάνουμε ώστε να δούμε διαφορά;

Η Endosphères Therapy είναι μια ασφαλής, καινοτόμος, αποτελεσματική και μη επεμβατική θεραπεία που βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Επίσης σχηματίζει, χαράζει και λειαίνει το σώμα και το πρόσωπο χωρίς χειρουργική επέμβαση. Χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα συμπίεσης μικροδονημάτων. Μέσω ενός κυλίνδρου που αποτελείται από 55 σφαίρες σιλικόνης, το Endosphères δημιουργεί μηχανικές δονήσεις χαμηλής συχνότητας. Αυτό δρα στις κύριες αιτίες της κυτταρίτιδας: λεμφική στάση, κατακράτηση υγρών και συσσώρευση λιποκυττάρων. Η θεραπεία Endosphères είναι σχεδόν ανώδυνη και δεν περιλαμβάνει χρήση βελόνων, διείσδυση του δέρματος, χειρουργική επέμβαση ή οποιαδήποτε μορφή αναισθησίας. Τα θετικά αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 25347347 / 99806868 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.drpattichis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ