Το “Ananeosis” στη Λεμεσό ήρθε για να μείνει και να προσφέρει σε γυναίκες και άνδρες την… διάτηρηση και βελτίωση της εικόνας τους.

Η ιδρύτρια της κλινικής, Κατερίνα Παττίχη, (ιατρός, με ειδικότητα στην Ιατρική Αισθητική, γεροντολογία και προηγμένη φροντίδα πληγών) μας άνοιξε τις πόρτες του ιατρείου της και μας παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη, ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα, τόσο την ίδια ως γυναίκα αλλά και ως επαγγελματία του χώρου.

Η Dr. Παττίχη μας αποκαλύπτεται και μας μιλά για την Ιατρική Αισθητική που είναι το πάθος της, για την απόφαση να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 34 χρόνια εργασίας εκεί και να επιστρέψει στην Κύπρο για να ιδρύσει το “Ananeosis”, τις διαφορές ανάμεσα στους Κύπριους και Άγγλους πελάτες της, καταρρίπτει μύθους, απαντά σε taboo, συμβουλεύει, ενώ αναφέρεται και στην “γεμάτη” καθημερινότητά της.

Πέραν από ιατρός και επαγγελματίας, είναι και μητέρα, γεγονός που θέλει μια περαιτέρω εξισορρόπηση.

Ποιες πρακτικές Ιατρικής Αισθητικής έχει κάνει η ίδια, τι μας προτείνει, ποιες νέες πρακτικές αξίζουν και σκέφτεται να τις φέρει στο νησί και ποια τα επόμενα σχέδια της; Ποια τα δύσκολα και τι απολαμβάνει από το επάγγελμα της; Ποια είναι η “Κατερίνα” στην προσωπική της ζωή; Για να μάθετε όλες τις απαντήσεις…

Κυρία Παττίχη, έχετε επιστρέψει στην Κύπρο μετά από χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πως πήρατε μια τέτοια απόφαση;

Ήμουν 18 χρονών όταν έφυγα για την Αγγλία για τις πανεπιστημιακές μου σπουδές και μετά από 34 χρόνια σπουδών και εργασίας στο Λονδίνο, ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε ότι η Κύπρος θα ήταν μια καλή επιλογή για το μεγάλωμα των παιδιών μας. Πίστευα και πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω στον τόπο μου σαν γιατρός και σαν άνθρωπος. Η Κύπρος είναι ένας όμορφος και ασφαλής τόπος για να μεγαλώσουν παιδιά, και λόγο του καλού καιρού προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξωσχολικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Ποιες οι διαφορές που βρήκατε ανάμεσα στους Κύπριους πελάτες σας και σε αυτούς που αναλαμβάνατε στο εξωτερικό;

Θέλουμε οι ασθενείς μας να είναι καλά ενημερωμένοι, και είναι καθήκον μας σαν γιατροί να το πράττουμε. Οι ασθενείς στην Κύπρο αν και είναι αρκετά συχνά ενημερωμένοι, πολλές φορές έρχονται κοντά μας γιατί «θέλουν να κάνουν κάτι» για πρόσωπο ή σώμα αλλά δεν ξέρουν τι υπάρχει για το πρόβλημα τους. Κάτι που ακόμα βρίσκω παράξενο στην Κύπρο είναι όταν ασθενείς προσπαθούν να παζαρέψουν τη τιμή και το είδος της θεραπείας. Στην Αγγλία δεν θα φανταζόταν ποτέ κανένας ασθενής να παζαρέψει το γιατρό του! Εδώ το βλέπω σχεδόν καθημερινά στην Αισθητική Ιατρική και πιστεύω ότι αυτή η πρακτική ενθαρρύνεται γενικά εδώ.

Έχετε ανοίξει την δική σας κλινική στη Λεμεσό για Ιατρική Αισθητική με το όνομα «Ananeosis». Πως γεννήθηκε η ιδέα;

Ίδρυσα την ANANEOSIS το 2017 μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο μέσα από το πάθος μου για την ιατρική επιστήμη και την τελειότητα. Μου αρέσει το όνομα αφού με μία μόνο λέξη περιγράφει ακριβώς αυτό που κάνω – ανανέωση, αλλά όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, ψυχικά. Όταν νοιώθουμε όμορφα μέσα μας, αντανακλούμε αυτή την ομορφιά όχι μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και στους γύρω μας. Μεγάλωσα μέσα στον κόσμο της ιατρικής, επιστήμης και ομορφιάς αφού οι γονείς μου ήταν δραστηριοποιημένοι στη φαρμακευτική και κοσμητική βιομηχανία από το 1960. Δημιούργησα έτσι με την ANANEOSIS ένα περιβάλλον όπου μπορώ να βοηθήσω τους ασθενείς μου με πρωτοποριακούς τρόπους χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην ιατρική αισθητική.

Ποιο θεωρείται πως είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την δική σας κλινική από όλες τις υπόλοιπες;

Ξεκίνησα στην Κύπρο μέσα από ένα μικρό ιατρείο αλλά λόγο της θετικής ανταπόκρισης του κοινού και της συνεχής αύξησης ασθενών, πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τη δική μου κλινική, υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μετατρέποντας ένα παλιό κτίριο σε ένα όμορφο, φιλικό και ξεχωριστό περιβάλλον όπου οι ασθενείς μου μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους νοιώθοντας όμορφα και άνετα. Φρόντισα επίσης να διακοσμήσω την κλινική με μοναδικά έργα τέχνης Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών, δημιουργώντας με αυτόν το τρόπο ένα υπέροχο και μοναδικό χώρο για τους ασθενείς και τους επισκέπτες μου.

Απαράβατος κανόνας στην κλινική ANANEOSIS είναι ότι δεν «πουλούμε» θεραπείες αλλά προσφέρουμε τη γνώμη και τη συμβουλή μας για την καταλληλότερη θεραπεία. Δεν πιέζουμε ποτέ κανένα ασθενή μας να αγοράσει θεραπείες ή πακέτα θεραπειών. και προπαντών δεν συστήνουμε αχρείαστες θεραπείες απλά για να «πουλήσουμε». Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να μειώσουν ή και να λύσουν τα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάνοντας τους έτσι να νοιώθουν καλύτερα και κατ’ επέκταση να βιώνουν μια πιο χαρούμενη ζωή. Το σκεπτικό μας είναι πάντοτε «τι είναι το καλύτερο για τον ασθενή μας και όχι για εμάς».

Τι σας ζητάνε περισσότερο οι πελάτες σας εδώ;

Οι πελάτες μας αποτελούνται από άντρες, γυναίκες και παιδιά από 13 χρονών και άνω. Σαφώς οι ανάγκες και απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Στην κλινική μας δουλεύουμε με μία διαφορετική φιλοσοφία διότι προτιμούμε να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα αντί απλά να το καλύψουμε. Σαν ιατρικό κέντρο προσπαθούμε επίσης να μορφώνουμε τους ασθενείς μας για τη σημασία της πρόληψης, να προλάβουμε δηλαδή το κακό.

Στα παιδιά το πρόβλημα είναι συνήθως η ακμή. Κάνουμε καλό καθαρισμό με το Jetpeel 3V, εξαγωγή, και τελειώνουμε τη θεραπεία με φωτοθεραπεία LED.

Οι περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται για θεραπείες προσώπου, σώματος, και μαλλιών. Τώρα που κοντεύει το καλοκαίρι, δουλεύουμε πολύ τη θεραπεία Endospheres που βοηθά την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και σχηματίζει, χαράζει και λειαίνει το σώμα και το πρόσωπο χωρίς χειρουργική επέμβαση. Το Endosphères δημιουργεί μηχανικές δονήσεις χαμηλής συχνότητας, που δρουν στις κύριες αιτίες της κυτταρίτιδας: λεμφική στάση, κατακράτηση υγρών και συσσώρευση λιποκυττάρων. Πολύ δημοφιλής είναι επίσης το HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), μία αποτελεσματική θεραπεία λίφτινγκ, ή ανόρθωσης, χωρίς νυστέρι, που γίνεται με τη χρήση εστιασμένων υπέρηχων, και έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα ορατά πιο σφικτό και νεανικό με μία μόνο συνεδρία και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Οι άντρες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η αισθητική ιατρική δεν είναι μόνο για γυναίκες. Έτσι οι περισσότεροι ζητούν θεραπείες αντιγήρανσης, π.χ. Dermapen, HIFU, Plexr Plus, και ιατρικές θεραπείες για την ενδυνάμωση μαλλιών. To Plexr Plus (Soft Surgery ή Αναίμακτη Χειρουργική) προκαλεί τον ιονισμό αερίων της ατμόσφαιρας εξαχνώνονται, έτσι την περίσσεια επιδερμίδα χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες. Είναι ιδεώδες για λίφτινγκ όπου υπάρχει περίσσεια δέρματος, όπως επίσης και για αφαίρεση ξανθελασμάτων, αιμαγγειωμάτων και θηλωμάτων. Τα αποτελέσματα είναι εξίσου εντυπωσιακά με αυτά μιας χειρουργικής επέμβασης, αλλά χωρίς χειρουργείο, και χωρίς ολική αναισθησία, τομές, αιμορραγίες ή ράμματα.

Παρέχουμε επίσης τις θεραπείες Teslaformer / Teslachair και Viveve για την ευαίσθητη περιοχή, για ακράτεια και σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες και γυναίκες, κάτι που ακόμη θεωρείται από πολλούς σαν ένα ταμπού θέμα. To Viveve χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για τη θεραπεία της γυναικείας ακράτειας ούρων καθώς και γιά τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργείας, κολπικής χαλάρωσης και ξηρότητας ή ευαισθησίας. Γίνεται με μία μόνο συνεδρία και η ασθενής μπορεί αμέσως να επιστρέψει στην καθημερινή της ρουτίνα αφού γίνεται χωρίς αναισθησία και χωρίς να αφήσει πληγές στη περιοχή. Το Teslaformer / Teslachair είναι μια μη-επεμβατική θεραπεία Functional Magnetic Stimulation, χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργειες και χωρίς χρόνο αποκατάστασης, για ακράτεια και σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες και γυναίκες. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν τα ρούχα.

Η Αισθητική Γυναικολογία κερδίζει συνεχώς έδαφος και με αυτή την υπηρεσία μας ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε να ξεπεραστούν τα ταμπού που δυστυχώς ακόμη υπάρχουν γύρω από τη γυναικεία σεξουαλική ευεξία και υγεία.

Θεωρείται πως υπάρχουν ακόμη taboo για «παρεμβάσεις» σε πρόσωπο και σώμα ή είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί;

Πολλές φορές η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζεται όχι μόνο από τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας αλλά και πως αντιλαμβανόμαστε ότι μας βλέπουν οι άλλοι γύρω μας. Με την ιατρική αισθητική συμβάλλουμε στην βελτίωση της υγείας, της ομορφιάς και της νεανικότητας του δέρματος, του σώματος και της ψυχής, χρησιμοποιώντας ιατρικές μεθόδους.

Ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια και μαζί οι τάσεις και πεποιθήσεις. Οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και πιο άνετα να παραδεχτούν τα αισθητικά τους «ελαττώματα» και έχει γίνει πιο αποδεκτό να προσπαθούν να φαίνονται πιο νέοι. Όπως είπε και ο Γερμανός γεροντολόγος και φιλόσοφος Paul Baltes το 1989, «όλοι θέλουν να γεράσουν αλλά κανείς δεν θέλει να είναι γέρος». Ένα παράδειγμα που δίνω συχνά στους ασθενείς και πελάτες μου είναι ότι όταν ασπρίσουν τα μαλλιά μας τα βάφουμε ή χρησιμοποιούμε μακιγιάζ στο πρόσωπο για να είμαστε πιο όμορφοι η για να καλύψουμε διάφορες ατέλειες και όλα αυτά θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτά. Γιατί να μην συμβαίνει και το ίδιο όταν κάποιος θέλει να αναζωογονήσει το πρόσωπο και σώμα του, και να βελτιώσει πραγματικά τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τη ψυχολογία του;

Ποιοι είναι οι «μύθοι» που ακούγονται για την Ιατρική Αισθητική και πως απαντάτε σ’ αυτά;

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν στο μύθο της πηγής της νεότητας, δηλαδή ότι κάπου υπάρχει ένα μαγικό ελιξίριο – μια τροφή / ένα ποτό / μια χειρουργική επέμβαση ή μια αισθητική διαδικασία – για να διατηρηθεί ένα άτομο αιώνια νέο και όμορφο, και πολλοί είναι οι επιτήδειοι που τρέφονται πάνω σε αυτές τις παραπλανητικές διαφημίσεις. Τα περιοδικά με τα νεαρά και αδύνατα μοντέλα συνδράμουν επίσης στην αρνητική και λανθασμένη εικόνα του νορμάλ που δημιουργείται για το σώμα μας.

Δυστυχώς αυτό το μαγικό ελιξίριο δεν υπάρχει και πολλές φορές θυμώνω όταν ακούω και βλέπω διαφημίσεις με κούφιες υποσχέσεις για αποτελέσματα που δεν είναι συμβατά με την πραγματικότητα. Είναι αδύνατο να περιμένουμε ότι θα μπούμε σε ένα ινστιτούτο αισθητικής, σε ένα ιατρείο ή χειρουργείο και «μια ώρα αργότερα» θα βγούμε 20-30 χρόνια νεότεροι, χωρίς κόπο, και χωρίς χρόνο αποθεραπείας ή σημάδια της επέμβασης. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο που εμπιστεύεται την υγεία και εμφάνιση του σε μας σαν γιατρούς και σαν επαγγελματίες – για μένα είναι αντιδεοντολογικό.

Εσείς ως γυναίκα τι θα συμβουλεύατε τις αναγνώστριες που ίσως φοβούνται ή δειλιάζουν;

Θα τις συμβούλευα να κάνουν πρώτα μια προκαταρκτική έρευνα γύρω από το θέμα που τις ενδιαφέρει. Η σωστή δiαλογή του γιατρού είναι σημαντική, και εξαρτάται από την σωστή εμπειρία του γιατρού στην συγκεκριμένη τεχνολογία, τεχνική ή θεραπεία. Zητήστε να δείτε φωτογραφίες άλλων περιστατικών που χειρίστηκε ο/η γιατρός. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη από τον ασθενή προς τον/την γιατρό – πιστεύει πραγματικά ο ασθενής ότι ο/η συγκεκριμένος/η γιατρός έχει όχι μόνο τις γνώσεις και εμπειρία αλλά και το συμφέρον και την υγεία του ασθενούς πάνω από όλα; Και τέλος πρέπει να είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν τις συμβουλές του γιατρού για την καλύτερη αποθεραπεία τους.

Τι θεωρείται ότι χρειάζεται μια γυναίκα του σήμερα και τι ξεχωριστό μπορεί να έχει από ότι στα παλιότερα χρόνια;

Δυστυχώς με τα ΜΜΕ τόσο βαθιά εμπεδωμένα μέσα στη ζωή μας πιά, η αντίληψη του νορμάλ και του τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι έχει διαστρεβλωθεί. Βλέπουμε «χαρούμενα» πρόσωπα, σε «χαρούμενες» στιγμές με «αγαπημένα» άτομα σε «απίθανα και υπέροχα» τοπία. Η αλήθεια όμως πίσω από τις φωτογραφίες πολλές φορές είναι άλλη. Η σύγχρονη γυναίκα δεν θα έπρεπε να ακολουθεί πιστά τους influencers των ΜΜΕ και να πιστεύει τυφλά ότι της παρουσιάζουν.

Η πρόοδος στην ιατρική και τη φαρμακευτική γενικά έχουν κάνει τη ζωή μας πιο ασφαλή και πιο εύκολη. Πριν 20 χρόνια, οι μη-χειρουργικές λύσεις για τις ρυτίδες ήταν μόνο το υαλουρονικό και η τοξίνη. Πιο παλιά, λίφτινγκ ή ανόρθωση προσώπου σήμαινε σίγουρα χειρουργείο. Η Ιατρική Αισθητική έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν πολλές μη-χειρουργικές λύσεις, π.χ. HIFU, Plexr Plus, ραδιοσυχνότητες, μικροβελονισμός, μεσοθεραπεία κτλ. Θα μιλήσουμε σε άλλη συνέντευξη για αυτά.

Η Ιατρική Αισθητική είναι κάτι που συνέχεια εξελίσσεται… ποιες νέες πρωτοποριακές πρακτικές σκέφτεστε να φέρεται στην Κύπρο;

Έχω ήδη φέρει πολλές καινοτόμες ιατρικές μεθόδους στην Κύπρο, π.χ. Viveve, Teslaformer / Teslachair, Slimus, Endospheres, Plexr Plus, HIFU, Dermapen 4, και είμαι πρωτοπόρος στα πρώτα 3. Μου αρέσει να διαβάζω για τις νέες εξελίξεις στον τομέα μου και να επενδύω σωστά σε αυτές. Η επένδυση αυτή συνεπάγει όχι μόνο χρήμα αλλά και χρόνο και κόπο για την εκμάθηση και συνεχή εκπαίδευση μου σε αυτή.

Η επόμενη επένδυση… παραμένει προς το παρών μυστικό! Watch this space!

Ποιες πρακτικές κάνετε εσείς για τον εαυτό σας;

Μία σημαντική συνήθεια είναι ο σωστός καθημερινός καθαρισμός του προσώπου. Επίσης πολύ σημαντική είναι και η εφαρμογή αντιηλιακής κρέμας κάθε 3 ώρες ασχέτως αν είμαι μέσα στο σπίτι ή το ιατρείο. Είναι κάτι που δεν παραλείπω, και συστήνω σε όλους τους ασθενείς μου.

Προσπαθώ να δοκιμάζω τις θεραπείες που προσφέρω για να έχω καλύτερη άποψη. Πιστεύω πολύ στο Dermapen για αναζωογόνηση του δέρματος. Έχω κάνει HIFU στο πρόσωπο για λίφτινγκ και Slimus για επιλεκτική θερμολιπόλυση στο σώμα. Τώρα κάνω Endospheres δύο φορές την εβδομάδα – με βοήθησε ήδη πολύ στην κυτταρίτιδα.

Ποιο είναι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και τα «κομβικά» σημεία της μέχρι τώρα καριέρας σας;

Έκανα τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησα με BSc Βιοχημεία και Φυσιολογία και ακολούθως πήρα το μεταπτυχιακό μου MSc στη Βιοφαρμακευτική στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Πήρα μετά υποτροφία για το διδακτορικό μου (PhD) στη Φαρμακευτική, πάλι στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Αφού τελείωσα και τις μεταδιδακτορικές μου (Post-doctoral) σπουδές στο Νοσοκομείο Queen Charlotte’s του Imperial College, δούλεψα στην φαρμακοβιομηχανία σαν Υπεύθυνη Κλινικών Δοκιμών και αργότερα σαν Σύμβουλος. Όμως, το πάθος μου για την ιατρική δεν έλεγε να φύγει και έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση να μπω στην Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή του St George’s Hospital του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Τα παιδιά μου τότε ήταν μικρά, 5 και 3 ετών. Ήταν μια δύσκολη αλλά και συνάμα συναρπαστική περίοδος. Διαβάζαμε μαζί με τα παιδιά, και τους έκαναν μεγάλη εντύπωση τα βιβλία μου. Δούλεψα σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου και της γύρω περιοχής, πήρα το Μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στην Γεροντολογία και αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην Κύπρο.

Γιατί επιλέξατε συγκεκριμένα την Ιατρική Αισθητική; Ήταν κάτι που θέλατε από παιδί;

Μεγάλωσα μέσα στον κόσμο της ιατρικής, επιστήμης και ομορφιάς αφού οι γονείς μου ήταν δραστηριοποιημένοι στη φαρμακευτική και κοσμητική βιομηχανία από το 1960. Ο πατέρας μου, Τάκης Παττίχης, θεωρείται ο Πατέρας της Φαρμακοβιομηχανίας στην Κύπρο και ιδρυτής της Remedica. Προσωπικά, μου αρέσει η τελειότητα και η ομορφιά του σώματος αλλά πιο σημαντικά της ψυχής. Υγεία δεν είναι μόνο η απουσία της αρρώστιας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία σαν μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλά την απουσία νόσου ή αναπηρίας. Με την Αισθητική Ιατρική πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ένα μεγάλο αριθμό ασθενών να βρούνε ένα καλύτερο, πιο χαρούμενο και πιο ολοκληρωμένο τους εαυτό.

Τι σας ικανοποιεί περισσότερο στο επάγγελμα σας;

Το να βλέπω τους ασθενείς μου ευχαριστημένους και ευτυχισμένους και να νοιώθω ότι έχω συμβάλει έστω με τη δική μου ταπεινή παρέμβαση σε αυτό.

Επιμένω επίσης να έχουμε μία-δύο ώρες «χαλαρής» διδασκαλίας την εβδομάδα στην κλινική μας όπου το κάθε μέλος της ομάδας ερευνά και παρουσιάζει ένα θέμα που τον ή την ενδιαφέρει στον τομέα της δουλειάς μας. Είναι πιστεύω σημαντικό να συνεχίζουμε όλοι την μόρφωση και εκπαίδευση μας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε;

Η πανδημία της νόσου COVID-19 μας έφερε όλους άνω κάτω τους τελευταίους 16 μήνες. Πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν μείνει άνεργοι και χωρίς άλλους πόρους εισοδήματος. Στη δουλειά μας, μας επηρέασε αρκετά αφού πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν είναι πια προτεραιότητα η θεραπεία τους.

Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που βλέπω ασθενείς που αν και δεν χρειάζονται πραγματικά μεγάλη παρέμβαση ή επέμβαση, επιμένουν γιατί έχουν μια αρνητική εικόνα για το πρόσωπο ή σώμα τους. Είναι καθήκον μου σαν γιατρός και επαγγελματίας να τους συμβουλεύσω σωστά έστω αν αυτό εξυπακούει να μην προχωρήσουν σε καμία θεραπεία αν κρίνω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πόσο δύσκολο είναι να έχεις μια τόσο απαιτητική επαγγελματική καθημερινότητα; Πως βρίσκετε τις ισορροπίες;

Οι ώρες στη δουλειά είναι πολλές και οι ασθενείς κάποτε απαιτητικοί. Σαν μητέρα, σύζυγος και κόρη οι ευθύνες είναι επίσης πολλές. Έχω όμως μια υπέροχη οικογένεια και βοήθεια στο σπίτι, έτσι όλοι μαζί τα καταφέρνουμε.

Ποια είναι η Κατερίνα όταν κλείσει η πόρτα του ιατρείου; Τι απολαμβάνετε να κάνετε και πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Πάνω απ’ όλα είμαι μητέρα και μου αρέσει να περνώ όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με τα παιδιά μου.

Μου αρέσει επίσης πολύ το διάβασμα και έτσι όταν οι υπόλοιποι στο σπίτι κοιμούνται ή είναι απασχολημένοι ξοδεύω τις ελεύθερες μου ώρες να ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα μου και συνάμα στον κόσμο.

Ποιος είναι ο στόχος σας και ποια τα επόμενα σχέδια σας;

Θα ήθελα να παραμείνει η κλινική μας ένας από τους must visit προορισμός για αισθητική ιατρική. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε όλους τους ασθενείς μας, με κύριο μέλημά μας την ποιότητα και τα εξαιρετικά αποτελέσματα των θεραπειών μας και την άρτια εξυπηρέτηση των ασθενών μας. Η δική μας προσωπική εξέλιξη και εκπαίδευση είναι επίσης σημαντική για μας για να μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους ασθενείς μας.

 

Facebook: Ananeosis Medical Rejuvenation and Aesthetic Medicine Clinic

Instagram: ananeosisclinic

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ