Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει την ωραιότερη σοκολατόπιτα, που έχουμε δοκιμάσει. Με απλά υλικά και χωρίς δύσκολες παρασκευές, αυτή η σοκολατόπιτα θα γίνει από τα αγαπημένα μας γλυκά.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μάλιστα, φτιάχνει και επικάλυψη σοκολάτας για τη σοκολατόπιτα και την κάνει ακόμη πιο «ζουμερή» και «γλυκιά». Αξίζει να την δοκιμάσουμε σήμερα κιόλας!

Υλικά

  • 2⅓ φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3/4 φλιτζ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. μαλακό βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1½ φλιτζ. ξινόγαλο
  • 1 φλιτζ. ξύσμα σοκολάτας
  • 6 κουταλιές της σούπας άλειμμα πραλίνας

Για την επικάλυψη

  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαλακό βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2¼ φλιτζ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)

Διαδικασία

Βάζουμε πρώτα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και με το μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει για 1΄. Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄μέχρι να κρεμώσουν τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο.

Ρίχνουμε τα αβγά. Προσθέτουμε τη βανίλια και, εναλλάξ, ρίχνουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.

Βουτυρώνουμε μακρόστενο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε κουταλιές πραλίνα εδώ και εκεί και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δύο μείγματα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά εκτός της άχνης.

Αφού κρεμώσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη. Αν θέλουμε πιο αραιή επικάλυψη, προσθέτουμε λίγο γάλα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ