Υλικά:


250 γρ. noodles αυγού

250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

⅓ κινέζικο λάχανο

250 γρ. σπαράγγια

1 καλαμπόκι , ολόκληρο, βρασμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. σησαμέλαιο

50 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με μάνγκο

2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα από το λάχανο αφήνοντας τις ίνες στο κοτσάνι και διαχωρίζουμε με ένα μαχαίρι το λευκό από το πράσινο μέρος.

Κόβουμε το λευκό μέρος σε μεγάλα κομμάτια, αφήνουμε το πράσινο μέρος ολόκληρο και αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το λευκό μέρος που έχει το κοτσάνι και χοντροκόβουμε το πράσινο μέρος.

Κόβουμε το καλαμπόκι σε μεγάλες φέτες και αφήνουμε στην άκρη.

Χοντροκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά και αφήνουμε στην άκρη.

Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά που έχουμε κόψει, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα noodles και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη σόγια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το σησαμέλαιο, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξίδι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε και την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα noodles και το κοτόπουλο και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος.

Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και το πράσινο μέρος από το λάχανο που αφήσαμε στην άκρη, τα ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με σουσάμι και βαλσάμικο ξίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ