Λαχταριστά ρολάκια με ζαμπόν και τυρί από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Ένα πανεύκολο σνακ για όλες τις ώρες, ιδανικό ακόμη και για τα παιδιά που πάνε σχολείο.

Το καλύτερο tip του σεφ είναι ότι τηγανίζουμε τα ρολάκια με ζαμπόν και τυρί, σε χαμηλή φωτιά, για να μην πάρουν χρώμα από έξω και δεν ζεσταθούν αρκετά μέσα.

Υλικά – Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί για τοστ
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 Για το πανάρισμα

  • 3 αβγά
  • 200 γρ. πάνκο

Διαδικασία

Τοποθετούμε μία φέτα ψωμιού στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε ελαφρώς με έναν πλάστη. Από επάνω τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί και ρολάρουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης στον πάγκο εργασίας. Τοποθετούμε επάνω το ρολάκι που ετοιμάσαμε, το τυλίγουμε με τη μεμβράνη, ρολάρουμε και πάλι και το τυλίγουμε ώστε να μην ανοίξει.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε τα ρολάκια στην κατάψυξη, για 30 λεπτά.

Για το πανάρισμα: Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 2 μπολ. Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τα αβγά και τα χτυπάμε. Στο δεύτερο μπολ, προσθέτουμε το πάνκο. Πανάρουμε τα ρολάκια πρώτα από τα αβγά και έπειτα από το πάνκο και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα ρολάκια, μέχρι να χρυσαφίσουν. Σερβίρουμε τα ρολάκια ζεστά με bbq sauce.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ