Υλικά:

7 φύλλα χωριάτικα, ολικής άλεσης (700 γρ.)

500 γρ. ανθότυρο, ή ρικότα

300 γρ. τυρί κρέμα light, ή στραγγιστό γιαούρτι 2%

2 αυγά, μεσαία

50 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το σπάμε με ένα πιρούνι. 

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.

Αλείφουμε με ένα πινέλο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. με ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας το ένα πάνω στο άλλο με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο το πρώτο φύλλο και βάζουμε λίγο από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς δημιουργώντας μια γραμμή στο πάνω μέρος του φύλλου.

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό ξεκινώντας από τη μεριά της γέμισης και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού σε σχήμα σαλιγκαριού.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και τα μεταφέρουμε στο ταψί τοποθετώντας το κάθε ρολό στο σημείο που τελειώνει το προηγούμενο, δημιουργώντας ένα σαλιγκάρι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Αλείφουμε με το πινέλο όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε το ταψί πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ