Μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα για όλη την οικογένεια έχει ως βασικό συστατικό το γιαούρτι. Είναι ελαφριά και ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Τα παιδιά σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει και μια ιδιαίτερη τεχνική στην εκτέλεσή της που θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά συνταγής

500 γρ φύλλο κρούστας
300 γρ γάλα

150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ τυρί φέτα

2 μεσαία αυγά
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1/4 κτγ πιπέρι
100 γρ σόδα
50 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι
Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικιν και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα για τη γέμιση της τυρόπιτας και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και  το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  5. Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
  6. Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  7. Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
  8. Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας .
  9. Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.
  10. Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.
  11. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.
  12. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .
  13. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  14. Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  15. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ