Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και προετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα, όχι μόνο εμείς αλλά και το σώμα μας, η συμπεριφορά μας και η ψυχολογία μας.
Η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την
Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 09:00, ασχολείται με τις πιο σημαντικές αλλαγές
που γίνονται εν όψει του χειμώνα, εστιάζοντας σε όλα όσα θα μας βοηθήσουν να
προσαρμοστούμε ομαλά σε αυτές.

 

View this post on Instagram

 

Δεν αλλάζει μόνο η ώρα την Κυριακή, αλλάζουν και πολλά άλλα… Η @evridiki_valavani στον @odigoskaliszois αποκαλύπτει στον @mihalis_kefalogiannis τα … αδύνατα αλλά και τα δυνατά της σημεία όσον αφορά το σώμα και την ψυχή της, στη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα. Όλα όσα αλλάζουν , ύπνος, διατροφή, κινητικότητα, ψυχολογία κτλ @alphatv Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 09.00 το πρωί!

A post shared by ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (@mihalis_kefalogiannis) on

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η δημοσιογράφος Ευρυδίκη
Βαλαβάνη, η οποία μιλάει για όλα όσα βλέπει να αλλάζουν στο σώμα και την
ψυχολογία της εν όψει του χειμώνα. «Η αλλαγή του καιρού με προδιαθέτει να κοιμάμαι περισσότερο, συνήθως νωρίς το βράδυ. Δεν ξενυχτάω καθόλου μόλις έρθει ο χειμώνας» λέει.

Στην εκπομπή εξετάζεται το γιατί υπάρχει αίσθημα αυξημένης όρεξης καθώς και η ανάγκη να καταναλώνουμε λιπαρά φαγητά όταν ο καιρός κρυώνει. «Όσο χειμωνιάζει θέλεις να κάνεις περισσότερα γεύματα» αναφέρει. Στη δική της περίπτωση… «δεν κάνω αυστηρές δίαιτες, παραμένω στη διατροφή μου. Όταν τρώω κάτι παραπάνω την επόμενη μέρα προσέχω περισσότερο» υπογραμμίζει, για να προσθέσει: «Το καλοκαίρι δεν έχω τόσο αυστηρό πρόγραμμα με το φαγητό, επομένως παχαίνω. Τώρα προσπαθώ να αρχίσω να χάνω. Προσπαθώ να μην τρώω το βραδινό μου μετά τις 9».

 

View this post on Instagram

 

#Σάββατο : Το βιολογικό ρολόι. Αν αποσυντονιστεί, διαταράσσεται το σύνολο του οργανισμού με … ολέθριες συνέπειες, από το βάρος μέχρι την διάθεση! / Ποιοι είναι οι γονείς ελικόπτερα; Είναι οι υπερπροστατευτικοί γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάρουν ανάσα …σαμποτάροντας τις ζωές τους. / Το μέλι, αληθειες και μύθοι για την διατροφική του αξία / Η χρησιμότητα που έχουν τα διαλείμματα στη ζωή μας. #Κυριακή : Η ώρα αλλάζει αλλά μαζί της αλλάζουν και οι συνήθειες μας. Πως αντιδρά το σώμα και η ψυχή μας στο πέρασμα από το φθινόπωρο στον χειμώνα ; / Ο βήχας ως σύμπτωμα! Ποτέ είναι αθώος αλλά και ποτέ ο αθώος … τσιγαρόβηχας μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα απ αυτό που δείχνει. / Πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε σωστά τις άφθες στο στόμα. Τοκετός στο σπίτι. Ένα βίντεο έκπληξη! @odigoskaliszois @mihalis_kefalogiannis @alphatv κάθε ΣΚ στις 09.00 το πρωί.

A post shared by ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (@mihalis_kefalogiannis) on

Η μείωση της κίνησης, λόγω συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών, αποτελεί μία πραγματικότητα. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκαλύπτει τον τρόπο που την αντιμετωπίζει:
«Ακόμα και στις διακοπές μου έκανα γυμναστική, ακόμα και τις βροχερές μέρες γυμνάζομαι σπίτι μου. Δεν αλλάζω τη ρουτίνα μου. Όταν έχεις πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, θεωρώ δικαιολογία το να μην το κάνεις λόγω καιρού». Τέλος, εξομολογείται την εποχή του χρόνου που θα επιλέξει, όταν αποφασίσει να παντρευτεί: «Θα αργήσω να παντρευτώ γιατί είμαι άνθρωπος του καλοκαιριού. Μου αρέσουν τα εξώπλατα νυφικά».

Μεταξύ άλλων στην εκπομπή προτείνονται τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης που ταλαιπωρεί πολλούς και πολλές αυτή την εποχή. Επίσης, πληροφορούμαστε  τις  αιτίες του πρωινού βήχα, δίνονται λύσεις για τις άφθες στο στόμα και μαθαίνουμε για τον τοκετό στο σπίτι.

Με το βιολογικό ρολόι, το ρολόι δηλαδή που ρυθμίζει πολλές και ζωτικής
σημασίας λειτουργίες του οργανισμού, ασχολείται η εκπομπή «Οδηγός Καλής
Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις
09:00. Μαθαίνουμε ποιες αιτίες επηρεάζουν τη λειτουργία
του, γιατί όταν απορρυθμίζεται υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και την
ψυχική υγεία του ατόμου αλλά και ποιοι παράγοντες – από την «ρουτίνα» έως και τα
φάρμακα- συμβάλλουν ώστε να το συντονίσουμε ξανά.

Επίσης, παρουσιάζονται τρία ακόμη ενδιαφέροντα θέματα: οι
«γονείς – ελικόπτερα», ένας νέος ψυχολογικός όρος που αναφέρεται στους
υπερπροστατευτικούς γονείς, η διατροφική αξία του μελιού και η αξία των
διαλειμμάτων στη ζωή μας.

«Οδηγός καλής ζωής». Mε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ