Από τον Άκη Πετρετζίκη…

Υλικά:

Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για πασπάλισμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
1 αυγό
1 κ.σ. νερό, παγωμένο
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κύβους.
Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, μέχρι το αλεύρι να γίνει κίτρινο σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε το αυγό και το νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας την παγωμένη ζύμη και τη βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
Την πασπαλίζουμε με αλεύρι, την καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και την ανοίγουμε καλά με έναν πλάστη.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με κινήσεις μπροστά-πίσω και όχι δεξιά-αριστερά. Γυρίζουμε τη ζύμη στο πλάι και συνεχίζουμε να την ανοίγουμε. Αν η λαδόκολλα κάνει τσάκιση προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανοίγουμε με τον πλάστη.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τυλίγουμε τη ζύμη στον πλάστη και μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.
Πιέζουμε καλά τη ζύμη με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματά της.
Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και την αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη τη μισή μαρμελάδα.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα φουντούκια και την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Ανοίγουμε τη ζύμη που μας έχει μείνει, με τη βοήθεια των κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε σχήματα σε διαφορετικά μεγέθη και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα.
Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια της τάρτας με τον κρόκο αραιωμένο σε νερό.
Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Αφαιρούμε την τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά, και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ