Το Stroganoff είναι ένα ρωσικό πιάτο που έχει τις ρίζες του στα μέσα του 19ου αιώνα. Η αρκική συνταγή θέλει μοσχάρι. Όμως η συνταγή αρκετά γρήγορα έγινε δημοφιλής ανά τον κόσμο και έτσι υπήρξαν παραλλαγές σε κάθε χώρα.

Το κοτόπουλο Stroganoff που προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης είναι το ίδιο νόστιμη αλλά πιο light, άρα και πιο υγιεινή!

Υλικά:

300 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές πλάγιες φέτες

½  μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

450 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4

2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml ζωμό κοτόπουλου

1 κ.γ. Worcestershire sauce

4 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό

Συνταγή: Αυτή η pasta έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και μπορεί ακόμη και ένας πρωτάρης στην κουζίνα να την φτιάξει 
Συνταγή: Αυτή η pasta έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και μπορεί ακόμη και ένας πρωτάρης στην κουζίνα να την φτιάξει 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου καλά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη Worcestershire sauce, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Mόλις ετοιμαστεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε .

Αποσύρουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ