Υλικά:

1 μεγάλη τορτίγια ολικής άλεσης
3-4 φλ. σπανάκι κατεψυγμένο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κ.σ. τριμμένο φυτικό κίτρινο τυρί (αν θέλετε)
Για την κρέμα:

10 ml ελαιόλαδο
10 γρ. αλεύρι
100 ml γάλα αμυγδάλου
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε σωτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2-3 λεπτά είναι αρκετά. Προσθέστε αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.

Σε κατσαρολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρίξτε και το αλάτι και τα μπαχαρικά. Μέσα σε 1-2 λεπτά θα έχετε έτοιμη μια κρέμα. Ανακατέψτε την κρέμα με το μείγμα σπανακιού. Προσθέστε και το τριμμένο τυρί, ανακατέψτε.

Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος ή και σε τετράγωνο σκεύος τοποθετήστε την τορτίγια. Ρίξτε μέσα το μείγμα σπανακιού και ψήστε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Αν δείτε ότι σας αρπάζει η τορτίγια στα πλάγια καλύψτε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.

Αφήστε γύρω στα 10 λεπτά να κρυώσει και απολαύστε την πιο εύκολη σπανακόπιτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ