ΥΛΙΚΑ:

Για τις πίτες
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τον πάγκο εργασίας
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πανσέτα
500 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση
½ ντομάτα
½ κρεμμύδι
¼ ματσάκι μαϊντανό
250 γρ. mix τυριών
200 γρ. τζατζίκι

Για το σερβίρισμα
πατάτες τηγανητές
τζατζίκι
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. 

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και μεταφέρουμε πάνω το πρώτο ζυμαράκι.

Δημιουργούμε με τη βοήθεια του πλάστη μια στρογγυλή πίτα διαμέτρου 16 εκ. 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ζυμαράκια. 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τη μια πίτα στο τηγάνι και την ψήνουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί εσωτερικά.

Αφαιρούμε την πίτα από το τηγάνι και την τοποθετούμε στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες ρίχνοντας κάθε φορά από 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αφήνουμε τις πίτες στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.

Βάζουμε σε ένα μπολ την πανσέτα, 1 κ.σ. ξίδι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, 1 κ.σ. ρίγανη και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Αφήνουμε την πανσέτα σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστεί για 5-10 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι την πανσέτα και την ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή. (Προσέχουμε να μην ανακατεύουμε πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθεί σωστά η πανσέτα και να μην βράσει.)

Μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα ξύλο κοπής, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι, σβήνουμε με 1-2 κ.σ. ξίδι και ανακατεύουμε ξανά.

Πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ρίγανη, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την ντομάτα, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε πάνω τη μια πίτα.

Ρίχνουμε πάνω από την πίτα το μισό mix τυριών, τη μισή πανσέτα, την ντομάτα και το κρεμμύδι. 

Σε μια δεύτερη πίτα απλώνουμε το μισό τζατζίκι με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό.

Τοποθετούμε αυτήν την πίτα στο τηγάνι πάνω από την άλλη ώστε να δημιουργήσουμε τη σκεπαστή.

Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη σκεπαστή και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Κόβουμε την κάθε σκεπαστή σε 4 ίσα κομμάτια, και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, τζατζίκι και φρέσκο μαϊντανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ