Οι πιτούλες με κολοκύθι είναι μια εύκολη επιλογή γεύματος για το σπίτι ή τη δουλειά. Ετοιμάζονται γρήγορα στο τηγάνι και θα τις εκτιμήσουν ακόμα και εκείνοι που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα λαχανικά. Με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για όλη την οικογένεια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 9 γ ξηρή μαγιά
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. νερό
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 1,5 κτγ αλάτι

Για την γέμιση

  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 μικρές ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 200 γρ. τυρί φέτα

Για το άλειμμα

  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ ,το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
  3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  4. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ρεντέ τα πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά να πάει παντού το αλάτι τα σουρώνουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  5. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες , το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  6. Αφού έχει φουσκώσει ο χυλός ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ.
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Σε ένα τηγάνι αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα ανοίγοντάς το να πάει σε η ζύμη σε όλη την επιφάνεια από το τηγάνι.
  9. Μαγειρεύουμε τις πιτούλες σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  10. Με την βοήθεια από ένα καπάκι ή πιάτο αναποδογυρίζουμε την πίτα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά.
  11. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες πιτούλες.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ