Το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ και ένα σύρμα.

Υλικά

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά medium
2 κρόκους
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

Για το άλειμμα

Βούτυρο και κακάο

Για το σερβίρισμα

Καραμέλα βουτύρου
Παγωτό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε με τη διαδικασία μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε εκ νέου και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο έξι θήκες για σουφλέ και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.
  5. Ψήνουμε για στους 180°C στον αέρα για 8-10 λεπτά.
  6. Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο, περιχύνουμε με καραμέλα βουτύρου και σερβίρουμε με παγωτό (προεραιτικά).

Πηγή: giorgostsoulis.com

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ