Το τριαντάφυλλο είναι ένα λουλούδι που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις. Οι γλυκές εκδοχές του είναι εξίσου ενδιαφέρουσες και μπορούμε να τις δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει έναν γευστικό, αρωματικό αλλά και δροσιστικό τρόπο.

ΥΛΙΚΑ

600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

400 ml ζαχαρούχο γάλα

200 ml σιρόπι τριαντάφυλλο

30 ml ροδόνερο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ελαφριά σαντιγί
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ½ λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το σιρόπι τριαντάφυλλο, το ροδόνερο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα, καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται ακριβώς επάνω στην επιφάνεια του παγωτού.
  5. Τοποθετούμε το παγωτό στη κατάψυξη για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ