Η Μαρία Ελένη Λυκουράζου αποφάσισε να παραχωρήσει μία συνέντευξη – εξομολόγηση από καρδιάς στον Αντώνη Σρόιτερ, το βράδυ της Πέμπτης.

Η κόρη της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μίλησε στον παρουσιαστή για την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά, πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία και φυσικά πότε σταμάτησε να χρειάζεται να κάνει χρήση.

Η μάχη που έδωσε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ήταν πολύ δύσκολη, καθώς δεν μπορείς να απεμπλακείς εύκολα από τα ναρκωτικά και την κοκαΐνη.

Η Μαρία Ελένη δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ξεκίνησε τα ναρκωτικά στα 14 της.

“Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου – ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου – γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες” παραδέχθηκε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

“Τέλη γυμνασίου, αρχές λυκείου, η πρώτη εμπειρία ήταν με το τσιγάρο. Οι πρώτες φορές ήταν φανταστικά, που λες “πω πω τι κάνω”. Ποτέ όμως δεν κατηγόρησα κανέναν για ότι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου, ήθελα να το κάνω” σημείωσε χαρακτηριστικά, μέσα σε όλα, η κόρη της δημοφιλούς ηθοποιούς προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως “πιστεύω ότι το τσιγάρο είναι το άνοιγμα για να πας στα επόμενα. Τουλάχιστον έτσι όπως το βίωσα εγώ. Το πιστεύω πάρα πολύ γιατί μου συνέβη. Μετά το τσιγάρο θες κάτι παραπάνω. Να δεις τι είναι η κοκαΐνη, τι σου προκαλεί. Υπήρχε στην παρέα μου και εγώ απλά κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω. Δοκίμασα, μου άρεσε και έκανα για κάποιο διάστημα. Όταν έμεινα μόνη μου, εκεί, ξέφυγε η κατάσταση. Μου έδινε μια ευφορία, μια χαρά, μια κοινωνικότητα. Ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παράνομο, κάτι κακό και μου άρεσε”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην κουβέντα της με τον Αντώνη Σρόιτερ.

“Στα 23 άρχισα λίγο, σιγά σιγά, να κάνω πίσω. Μου πήρε δυο χρόνια να το σταματήσω. Όταν άφηνα την παρέα μου, εξαφανιζόμουν δίχως γεια και ήθελα αν πάω σπίτι μόνη να πιω κοκαΐνη κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Μια μέρα λέω τέρμα. Έκλεισα το κινητό μου, εξαφανίστηκα από όλους και έφυγα. Έπρεπε να φύγω από αυτό το πράγμα και το πρώτο πράγμα είναι ο κύκλος, το περιβάλλον σου. Το έξω”.

Τέλος, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αποκάλυψε στον Αντώνη Σρόιτερ ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος που παίρνει ναρκωτικά “όταν παίρνεις κόκα φαίνεται. Άμα δω κάποιον, τώρα που έχω σταματήσει, τον καταλαβαίνω. Οπότε προφανώς εμένα με καταλάβαιναν αλλά δεν με ένοιαζε”.

 

View this post on Instagram

 

Στην «αυτοψία» σύντομα… Ξεκάθαρα. @antonis_sroiter make up : @kaliva.eleni ??

A post shared by Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) on

 

View this post on Instagram

 

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην «Αυτοψία» Όλοι μας έχουμε βιώματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα συζητάμε. Να μην ντρεπόμαστε! Είτε είναι θέμα εξάρτησης, είτε οικονομικό, συναισθηματικό, επαγγελματικό…. Το θέμα της εξάρτησης δεν αφορά μόνο τα ναρκωτικά και ειδικά την κοκαίνη. Η στεναχώρια, η θλίψη, τα προβλήματα γενικότερα δεν κάνουν διαχωρισμούς. Εισβάλουν παντού! Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτή η μανία να διαχωρίζουμε τα ναρκωτικά ανάλογα με το χρήμα.? Επίσης εξάρτηση είναι και το αλκοόλ και το φαγητό και οι τοξικές σχέσεις και η ψεύτικη κοινωνική Ζωή και η εμμονή με μια ψεύτικη και αψεγάδιαστη εικόνα. Όλα αυτά είναι εξαρτήσεις και χτυπάνε όλους τους ανθρώπους ανάλογα με τον χαρακτήρα και το πρόβλημα! Πολλά ταμπού! Παντού! Το θέμα είναι τι κάνεις μετά! Πως ξεφεύγεις μια για πάντα χωρίς «πατερίτσες»… Χωρίς να στηρίζεσαι σε άλλους! Στην πορεία αυτή των 17 χρόνων έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο…. Οι περισσότεροι σε θέλουν να εξαρτάσαι. Πάλι δηλαδή μπλέκουμε σε εξάρτηση…. Το θέμα είναι να σου δείξουν τον δρόμο! Μετά προχωράς μόνος σου. Με κίνηση, δράση, δημιουργία, έκφραση…. Ας μην φοβόμαστε. Μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε. Μην κοιτάμε πίσω. Ούτε δίπλα μας… Μόνο μπροστά! #katharizoi #katharessxeseis #drasi #dimiourgikotita #ekfrasi make up @kaliva.eleni @antonis_sroiter

A post shared by Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) on

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ