Ο Άγιος Παΐσιος έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πιστών για το βιο του, κάτι που φαίνεται και από την ομώνυμη σειρά του και τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε.

Ο Άγιος Παΐσος που έζησε στις μέρες μας έγινε αγαπητός για το λόγο και τις προφητείες του, στις οποίες καθημερινά ανατρέχουν αρκετοί, για να συμβουλευτούν, καθώς κάποιες από αυτές ήδη έχουμε αρχίσει και τις συναντάμε.

Άγιος Παΐσιος: Το 1988 η Ορθόδοξη Εκκλησία τον αναγνώρισε ως Άγιο

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν πρόεδρος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία.

Είχε ακόμα 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας Αρσένιο, που το 1988 η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο.

Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Πέντε εβδομάδες μετά τη βάπτιση του μικρού τότε Αρσένιου, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά και στη συνέχεια πήγε στην Κέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο.

πηγή φωτογραφίας: paisios.gr
πηγή φωτογραφίας: paisios.gr

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ