Τα Ισπανικά tapas είναι ένα από τα πιο λαχταριστά finger foods που τρώνε μικροί και μεγάλοι και ξετρελαίνονται! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την πιο νόστιμη συνταγή που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Υλικά

Για τα ψητά ντοματίνια

  • ντοματίνια
  • φρέσκο θυμάρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αυγά με λουκάνικο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγα ψητά ντοματίνια
  • 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 3 αυγά
  • 1/2 χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη γραβιέρα
  • παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί

Για τα μανιτάρια με χαμόν

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • λίγο λευκό κρασί και λίγο θυμάρι
  • 4-5 φέτες χαμόν
  • παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί

Για τις γαρίδες spicy

  • φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. γαρίδες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί

Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα τα Ισπανικά tapas της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μπαρμπαρίγου

Ψητά ντοματίνια

Για τα ισπανικά tapas, διαλέγουμε μακρόστενα κατακόκκινα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση, τα αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Ψήνουμε στους 200ºC για 20′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αυγά με λουκάνικο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ψητά ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4′. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4′. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι 2- 3′ μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.

Μανιτάρια με χαμόν

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-4  να μαραθούν τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το τηγάνι.

Βάζουμε μια φέτα χαμόν πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μια κουταλιά μανιτάρια.

Γαρίδες spicy

Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τις γαρίδες, είτε μικρές, είτε ψιλοκομμένες. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3′, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε με αυτά φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.

Διαβάστε περισσότερα στο argiro.gr

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ