Συνταγή: Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει το πιο μαμαδίστικο κυρίως γεύμα, που τα περιλαμβάνει όλα.

Αυτή η συνταγή τα έχει όλα! Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά, παραδοσιακά, ελληνικά και πεντανόστιμα, για παιδιά και ενήλικες.

Υλικά:

250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι

Για τα κεφτεδάκια:

250 γρ. χοιρινό κιμά

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

110 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 αυγά μέτρια

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

7 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

140 γρ. ψωμί του τοστ, θρυμματισμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κ.σ. πελτέ ντομάτας

30 ml λευκό κρασί

1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη

700 ml νερό

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Γραβιέρα, τριμμένη

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Συνταγή: Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει το πιο μαμαδίστικο κυρίως γεύμα, που τα περιλαμβάνει όλα.
Συνταγή: Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει το πιο μαμαδίστικο κυρίως γεύμα, που τα περιλαμβάνει όλα.

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αρκετά αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια: Φοράμε τα γάντια μίας χρήσης, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη για τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια των 35-40 γρ., αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε.

Για τη σάλτσα:

Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και την αφήνουμε στην άκρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά τα κεφτεδάκια όταν πάρουν σκούρο χρώμα, τα τοποθετούμε στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη σάλτσα: Επιστρέφουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ εξατμιστεί.

Για τη σύνθεση:

Προσθέτουμε το νερό, την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Προσθέτουμε, αφού δέσει η σάλτσα, το μέλι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σύνθεση: Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.

Συνταγή: Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει το πιο μαμαδίστικο κυρίως γεύμα, που τα περιλαμβάνει όλα.

Πηγή: giorgostsoulis

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ