Σας έχει περισσέψει τσουρέκι; Μην το πετάξετε! Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε ένα φανταστικό Γλυκό Ψυγείου τύπου Εκμέκ!

Μην πετάξετε τα τσουρέκια που μπαγιάτεψαν!  Δώστε τους νέα ζωή με αυτή τη δημιουργική και εύκολη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη!

Υλικά:

Τσουρέκι

400 γρ. σιρόπι

1 βανιλίνη

8 κ.σ. κορν φλάορ

1 λίτρο γάλα

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

300 ml φυτική κρέμα γάλακτος

τριμμένα αμύγδαλα

Συνταγή: Εκμέκ με το τσουρέκι που περίσσεψε! 
Συνταγή: Εκμέκ με το τσουρέκι που περίσσεψε! 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί 20/30 εκ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 150°C.

Ψήνουμε τις φέτες τσουρεκιού για 10 λεπτά,.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τις φέτες τσουρεκιού με το σιρόπι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, 500 ml γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.

Βάζουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί το βούτυρό μας.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για 20′.

Απλώνουμε και στρώνουμε, με σπάτουλα, την κρέμα μας στο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για 30′.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Στρώνουμε τη σαντιγύ μας στο ταψί με το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια στολίζουμε με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ