Υλικά:

400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
8 φέτες ψωμί για τοστ, σίτου, για club sandwich
8 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. mix τυριών, τριμμένο
8 φέτες μπέικον
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κονσέρβα
⅓ πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. 

Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε και αυτό. 

Ρίχνουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τον προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις 2 πρώτες φέτες ψωμιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Φρυγανίζουμε για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 6 φέτες.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε τις μισές φέτες στο ταψί και τις άλλες μισές στον πάγκο εργασίας τη μία δίπλα στην άλλη. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Ραντίζουμε με ½ κ.σ. ελαιόλαδο την κάθε φέτα ψωμιού.

Μοιράζουμε από 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας σε κάθε φέτα ψωμιού και την απλώνουμε με το κουτάλι. 

Μοιράζουμε το τριμμένο mix τυριών πάνω από τη σάλτσα. 

Κόβουμε τις μισές φέτες μπέικον στη μέση και βάζουμε από 1 ολόκληρη στις 4 φέτες που έχουμε στο ταψί.

Τοποθετούμε τις 4 φέτες ψωμιού που έχουμε στον πάγκο πάνω σε αυτές που έχουμε στο ταψί, με το τυρί να είναι προς τα πάνω, ώστε να δημιουργήσουμε τα σάντουιτς.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και βάζουμε απο 2 ροδέλες σε κάθε σάντουιτς.

Κόβουμε και τις υπόλοιπες φέτες μπέικον στη μέση και τις μοιράζουμε από πάνω.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά στην πάνω σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε το κάθε σάντουιτς στα 4 και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ