Πανέμορφη, μυρωδάτη και πολύ φουσκωτή βασιλόπιτα από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη. Η ιδανική επιλογή για την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου!

#tsoulotip: 1. Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να μη μας κόψει το μείγμα. 2. Μην τρομάξετε ότι έχει κόψει το μείγμα. Μόλις προσθέσουμε το αλεύρι, το μείγμα θα ομογενοποιηθεί. 3. Αλευρώνουμε το φλουρί για να μην κάτσει στον πάτο.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

6 αυγά, medium

20 ml κονιάκ (προαιρετικά)

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

600 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

Για την διακοσμητική σοκολατένια επικάλυψη

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

180 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

Η πιο ωραία σοκολατένια βασιλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το φτερό, σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.

Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα. Έπειτα, με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, καθαρίζουμε το φτερό και τα τοιχώματα του κάδου από τη ζύμη.

Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 30 εκ. και προσθέτουμε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στη φόρμα, προσέχοντας να είναι λίγο πιο φουσκωτό στις άκρες.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

Αφαιρούμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη είτε να συνεχίσουμε με την επικάλυψη.

Για την διακοσμητική σοκολατένια επικάλυψη: Απλώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα ομοιόμορφα στην επιφάνεια της βασιλόπιτας. Με την λευκή σοκολάτα, δημιουργούμε παράλληλες γραμμές πάνω από τη κουβερτούρα. Σέρνουμε ένα μαχαίρι κάθετα, από την μια πλευρά της βασιλόπιτας μέχρι την άλλη, για να δημιουργήσουμε σχηματάκια και σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ