Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό για τους λάτρεις των σιροπιαστών. Μπορεί να την απολαύσει κανείς σκέτη είτε να τη συνοδεύσει με το αγαπημένο του παγωτό. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή της περιλαμβάνει φύλλο, αλλά μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της που δεν χάνει καθόλου σε γευστικό αποτέλεσμα είναι χωρίς φύλλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την πορτοκαλόπιτα:

  • 300 γρ. φρυγανιά
  • 100 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 5 μέτρια αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ. μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 βανιλίνες

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι

ταψί 35χ25 εκ.

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη , φλούδες από 1 πορτοκάλι και μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35χ25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με την ζάχαρη .
  5. Προσθέτουμε τις βανιλίνες, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  6. Μέσα στο μπολ με την φρυγανιά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  7. Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  8. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και με την βοήθεια μιας μεμβράνης το σιάχνουμε πατώντας το με τα χέρια μας να ναι παντού ομοιόμορφο.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 25-30 λεπτά.
  11. Ρίχνουμε απευθείας το κρύο σιρόπι στην καυτή πορτοκαλόπιτα.
  12. Την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει το σιρόπι και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ