Το καλύτερο και πιο νόστιμο Banoffee με τραγανή μπισκοτένια βάση, πλούσια καραμέλα με υπέροχη ελαφριά σαντιγί και σάλτσα σοκολάτας, κερδίζει και τον πιο απαιτητικό.

Ο Πέτρος Συρίγος δείχνει βήμα-βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό Banoffee, που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο οικογενειακό τραπέζι. Αν και για πολλούς είναι «παρεξηγημένο» και δύσκολο, ο Πέτρος Συρίγος αποδεικνύει ότι κάνουν λάθος.

Υλικά

  • 400 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας ή μουστοκούλουρα
  • 120 γραμμ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 τεμάχια μπανάνες

Για την καραμέλα

2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα

Για την σαντιγί

  • 500 ml κρεμά γάλακτος (36%)
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την σάλτσα σοκολάτας

  • 180 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 70 ml γάλα ζεστό
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Διαδικασία

Με το πρώτο πράγμα που ξεκινάμε είναι με την καραμέλα γιατί θα μας πάρει ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 τεμάχια ζαχαρούχο γάλα (με τη συσκευασία όπως είναι) με νερό να τα καλύπτει, όταν το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε για 3 ώρες. Προσθέτουμε ζεστό νερό να είναι συνεχώς καλυμμένα. Πρέπει να κρυώσουν πλήρως πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Για την βάση: Σε μια τετράγωνη ή στρογγυλή φόρμα κέικ (28 εκ.) βουτυρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη άχνη και το σφηνάκι το πότο. Τοποθετούμε το μείγμα των μπισκότων στο πάτο της φόρμας και πιέζουμε για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη επιφάνεια.

Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του μπισκότου καλύπτοντας το όλο. Απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα να καλύψει πλήρως τις μπανάνες.

Απλώνουμε πάνω στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Για τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το καραμελωμένο γάλα με μια σπάτουλα και μετά κάνουμε με ένα πιρούνι σχέδια κατά μήκος.

Για την σάλτσα σοκολάτας: Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε στο μπολ το καυτό γάλα, ανακατεύουμε μετά από λίγα δευτερόλεπτα και θα έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

Γαρνίρουμε  με σάλτσα σοκολάτας και καβουρδισμένο αμύγδαλα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ