Την αποκάλυψη ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, που βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate, “είχε σχέσεις με τη Ρωσία” έκανε Πολωνός ευρωβουλευτής.

Ο Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, αποκάλυψε σε εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης Telewizja Republika ότι η Εύα Καϊλή “βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες σε συνάρτηση με άλλες σχέσεις που είχε, την παρακολουθούσαν δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών και η βελγική Αστυνομία για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία”.

“Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι κάποιοι διεφθαρμένοι βουλευτές πήραν τα χρήματα. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο όμως. Δεν είναι λίγα τα μήλα που είναι σάπια, αλλά ολόκληρο το δέντρο έχει δηλητηριασμένες ρίζες”, σχολίασε στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε ο Πολωνός ευρωβουλευτής, αφήνοντας αιχμές και για άλλους “εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ελίτ εξακολουθούν να είναι στο μισθολόγιο του Πούτιν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πολωνός ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι το Qatargate έγινε κατά λάθος.

Όπως αποκαλύπτει ο Σάριους Βόλσκι, η Καϊλή βρισκόταν υπό την παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών δύο κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι σε σχέση με τις σχέσεις της με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία, όταν και οι βελγικές εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να εμπλακούν στην έρευνα. Κατά τη δική του εκδοχή, οι Βέλγοι βγήκαν μπροστά και προχώρησαν σε συλλήψεις και διώξεις επειδή εντόπισαν τα χρήματα.

Πηγή: thetoc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ