Η κυτταρίτιδα είναι το πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι μια διαταραχή αισθητικής φύσης που εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο σώμα χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αδύνατων ή παχύσαρκων ατόμων.

Δημιουργεί όψη φλούδας πορτοκαλιού σε διάφορα σημεία της σιλουέτας, όπως στους μηρούς και τους γλουτούς, και προκαλεί τοπικές εισολκές στην επιφάνεια του δέρματος.

Είναι ο “εχθρός της παραλίας” αλλά, όπως και στη ζωή σε κάθε εχθρό υπάρχει και ένας “καλός ήρωας” που μπορεί να μας βοηθήσει. Όπως η κα. Παττίχη και η κλινική Ananeosis.

Καλοκαίρι και όλες μας έχουμε μόνο μια σκέψη στο μυαλό… την κυτταρίτιδα. Αλήθεια ή μύθος ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι το λίπος που πιέζει τους συνδετικούς ιστούς του δέρματος προκαλώντας τη χαρακτηριστική όψη, «της φλούδας πορτοκαλιού». Εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς και γλουτούς, και μερικές φορές πάνω από τα γόνατα και στην κοιλιά. Η κυτταρίτιδα είναι ένα αισθητικό πρόβλημα για πολλές γυναίκες ανεξαρτήτως βάρους, και οι περισσότερες θα ήθελαν να την ξεφορτωθούν, ωστόσο, αυτή δεν ήταν πάντοτε μια εύκολη διαδικασία. Είναι επίσης μία πολύ κοινή πάθηση – μάλιστα έως και το 90 τοις εκατό των γυναικών θα αναπτύξουν κυτταρίτιδα μετά την εφηβεία.

Η κυτταρίτιδα είναι το λίπος που πιέζει τους συνδετικούς ιστούς του δέρματος προκαλώντας τη χαρακτηριστική όψη, «της φλούδας πορτοκαλιού».

Γνωρίζουμε ότι είστε μια γυναίκα, η οποία πάνω από όλα αγαπά και θέλει να φροντίζει τις γυναίκες κρατώντας την μοναδικότητά τους. Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνετε ως επιστήμονας κατά της κυτταρίτιδας;

Πρίν την αρχική συνεδρία, χρησιμοποιώ ψηφιακές φωτογραφίες και θερμογραφική απεικόνιση για να αξιολογήσω τη σοβαρότητα της κυτταρίτιδας, βαθμολογώντας την ως μηδενική, ήπια, μέτρια ή σοβαρή. Έτσι μπορώ καλύτερα να συμβουλέψω την πελάτη για την καταλληλότερη θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών και τον πιθανό αριθμό συνεδριών που θα χρειαστούν. Αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από το πώς αντιδρά το σώμα στη θεραπεία, καθώς δεν είναι όλα τα σώματα ίδια.

Αξιολόγηση της κυτταρίτιδας με ψηφιακές φωτογραφίες και θερμογραφική απεικόνιση στην ANANEOSIS Medical Rejuvenation Clinic

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται:

Ορμόνες: ορμόνες όπως τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η νοραδρεναλίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδούς και η προλακτίνη μπορεί να είναι αιτιολογικοί παράγοντες.

Γονίδια: Τα γονίδια μπορεί να προδιαθέτουν ένα άτομο σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την κυτταρίτιδα, όπως το φύλο, η φυλή, ο αργός μεταβολισμός, η κατανομή του λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα και η κυκλοφορική ανεπάρκεια.

Διατροφή: Η υπερβολική κατανάλωση λίπους, υδατανθράκων ή αλατιού και η πολύ μικρή πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να προδιαθέτουν για ανάπτυξη κυτταρίτιδας.

Τρόπος ζωής: η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι πιο συχνή στους καπνιστές, σε όσους δεν ασκούνται και σε όσους κάθονται ή στέκονται σε μια στάση για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ρούχα: εσώρουχα με σφιχτό λάστιχο στους γλουτούς (περιορίζοντας τη ροή του αίματος) μπορεί να συμβάλλουν στον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας (π.χ. τα γονίδια, ορμόνες) αλλά σίγουρα μπορούμε να προσέξουμε τα στενά ρούχα, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας, για παράδειγμα να ασκούμαστε περισσότερο, και να μειώσουμε ή να κόψουμε τελείως το κάπνισμα.

Χρησιμοποιείτε μια πρωτοποριακή θεραπεία την Endosphères με πολύ θετικά αποτελέσματα. Μιλήστε μας για αυτή και γιατί την θεωρείτε λύση στο αιώνιο πρόβλημα των γυναικών;

Η συσκευή Endospheres είναι η μόνη στον κόσμο που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία Συμπιεστικής Μικροδόνησης για να «αισθάνεται» το σώμα και να παράγει μια προσαρμοσμένη θεραπεία για να τονώνει, να συσφίγγει και να εξομαλύνει τις ατέλειες, χωρίς χρόνο αποθεραπείας ή παρενέργειες.

Η θεραπεία είναι ιδανική για άτομα που θέλουν να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την κατακράτηση υγρών, αλλά και για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα πιο σμιλεμένο σώμα. Το πιο σημαντικό, είναι ότι η θεραπεία δεν είναι επώδυνη. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος ή τον βαθμό της κυτταρίτιδας, απαιτούνται τουλάχιστον 12 συνεδρίες Endospheres δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Η συσκευή Endospheres «αισθάνεται» το σώμα και τονώνει, να συσφίγγει και να εξομαλύνει τις ατέλειες

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η φυσική κατάσταση των πελατών και ο τρόπος ζωής τους. Συνιστώνται θεραπείες συντήρησης για περαιτέρω βελτίωση και για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Συνιστώ επίσης στους πελάτες μου να πίνουν άφθονο νερό μετά τη θεραπεία τους για να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλει τοξίνες και να βεβαιωθούν ότι καταναλώνουν μια υγιεινή διατροφή.

Αλήθεια, υπάρχει πόνος; Γιατί πέρα από την ομορφιά σκεφτόμαστε πάντα και την επώδυνη κατάσταση που τυχών θα βρεθούμε;

Η θεραπεία Endospheres δέν είναι επώδυνη – είναι σαν ένα λεμφικό μασσάζ, η ένταση του οποίου τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σώματος.

Η συγκεκριμένη πρακτική χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του σώματος;

Η συσκευή Endospheres χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τους γλουτούς, τους μηρούς, τα μπράτσα, την κοιλιά, και το πρόσωπο, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η συσκευή Endospheres χρησιμοποιείται και σε άλλα μέρη του σώματος όπως τους γλουτούς, τους μηρούς, τα μπράτσα, την κοιλιά, και το πρόσωπο

Τί άλλες μεθόδους θα προτείνατε σε μια γυναίκα για την καλοκαιρινή περίοδο που μπήκε;

Η κλινική Ananeosis χρησιμοποιεί τόσο μη επεμβατικές όσο και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Οι μη επεμβατικές τεχνικές περιλαμβάνουν μηχανική διέγερση με το Endospheres, σύσφιξη με το BTL Exilis Ultra 360 RF, και ειδικά φαρμακοκαλλυντικά για τη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας και τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές περιλαμβάνουν μικροβελονισμό (medical microneedling) με το ιατρικό Dermapen-4M, καρβοξυθεραπεία (carboxytherapy) με το Venusian CO2, subsicion, και ενέσεις κολλαγενάσης.

Κατά τη θεραπεία Carboxytherapy με το μοναδικό στην Κύπρο Venusian CO2 γίνεται δερματική ή και υποδόρια χορήγηση ιατρικής ποιότητας αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για θεραπευτικούς σκοπούς. Η θεραπεία Carboxytherapy βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει τη παραγωγή κολλαγόνου, και βελτιώνει τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια, μειώνει την κυτταρίτιδα καθώς και τις ραγάδες του σώματος.

Η καρβοξυθεραπεία βοηθά επίσης στην μείωση της κυτταρίτιδας

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την γιατρό Δρ Κατερίνα Παττίχη και την κλινική Ananeosis, κάνοντας κλικ στο www.ananeosis.com.cy ή στα τηλέφωνα 25347347 και 99806868.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ