Αντιμέτωπη με το προκαταρκτικό συμβούλιο στο Βέλγιο θα βρεθεί σήμερα, 19/1, η Εύα Καϊλή, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της για το σκάνδαλο Qatar-Gate για έναν μήνα ακόμα ή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η πρώην Ευρωβουλευτής έχει αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι».

O δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Open δήλωσε πως η υπερασπιστική γραμμή της δεν αλλάζει. «Η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστηρίζει, μέσω των συνηγόρων της, ότι δεν δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.

Όπως όλα δείχνουν είναι εξαιρετικά δύσκολο η εισαγγελία να αποφασίσει την αποφυλάκισή της και τον κατ’οίκον περιορισμό της Εύας Καϊλή με «βραχιολάκι». Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να σημαίνει πρακτικά για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, η απόφαση του Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές.
Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, δήλωσε πως ο πελάτης του υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών: «Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

Ο ίδιος σημείωσε πως μετά τη συμφωνία η ποινή του Παντσέρι θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι ανακρίσεις του πρώην ευρωβουλευτή.

Πηγή: tlife

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ