Έρχεται στο φως η ιστορία που καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής…

Τη συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας του ήρωα Χριστοφή Βασιλείου Ππασιά, φέρνουν στο φως οι «24 ΩΡΕΣ» στον ALPHA Kύπρου.

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 21:00, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις, ρίχνοντας παράλληλα φως και στις συνθήκες θανάτου του Χριστοφή Ππασιά, ο οποίος είχε ένα μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των Τούρκων.

Ο Χριστοφής ήταν ένας λιγομίλητος και φιλήσυχος οικογενειάρχης, ο οποίος στο άκουσμα της έναρξης της τουρκικής εισβολής άφησε πίσω του τη γυναίκα του με τα 3 ανήλικα παιδιά τους και χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε στην πρώτη γραμμή. Παρά τη φρίκη που έζησε στην πρώτη φάση της εισβολής και τον τραυματισμό του, έτρεξε και πάλι προς υπεράσπιση της πατρίδας και κατά τη δεύτερη φάση όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Το όνομα του Χριστοφή Ππασία βρισκόταν μέχρι το 2000 στον κατάλογο των αγνοουμένων με τους δικούς του ανθρώπους να βιώνουν τη θλίψη, την εξαθλίωση αλλά και την αγωνία για την τύχη του. Η σύζυγος του για χρόνια ολόκληρα καθόταν μέσα στο κρεβάτι τα βράδια περιμένοντας να ακούσει όπως εξομολογείται τις “παθκιές” του με αποτέλεσμα η κακή της ψυχολογική κατάσταση να την οδηγήσει για χρόνια μέσα σε μια “φυλακή” κατάθλιψης.

25 χρόνια από τη βίαιη εξαφάνισή του Χριστοφή, το 1999 η οικογένεια καλείται να δώσει αίμα καθώς οστά που εντοπίστηκαν σε εκταφές στο Στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας, ενδεχομένως να ανήκουν σε αυτόν. Λίγους μήνες αργότερα, τα οστά του Χριστοφή Ππασιά ταυτοποιήθηκαν και όπως αποδείχθηκε κάποιοι γνώριζαν ότι βρισκόταν εκεί θαμμένος για τόσα χρόνια, κρατώντας άδικα την οικογένειά του στο σκοτάδι.

Κάπου εκεί η οικογένεια επέλεξε να πάρει τον δύσκολο δρόμο των δικαστηρίων, ζητώντας απαντήσεις σε αμέτρητα γιατί. Έπειτα από ένα μεγάλο δικαστικό αγώνα, στις 31 Αυγούστου του 2021, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για παραβίαση του δικαιώματος για σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής… ωστόσο με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε ένα ακόμα συγκλονιστικό επεισόδιο που φέρνουν στο φως οι «24 ΩΡΕΣ», αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του ALPHA Kύπρου.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 21:00 στον ALPHA Κύπρου

24 ΩΡΕΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ TRAILER

Τη συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας του ήρωα Χριστοφή Βασιλείου Ππασιά, φέρνουν στο φως οι «24 ΩΡΕΣ» το ερχόμενο Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις, ρίχνοντας παράλληλα φως και στις συνθήκες θανάτου του Χριστοφή Ππασιά, ο οποίος είχε ένα μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των Τούρκων.

Ο Χριστοφής ήταν ένας λιγομίλητος και φιλήσυχος οικογενειάρχης, ο οποίος στο άκουσμα της έναρξης της τουρκικής εισβολής άφησε πίσω του τη γυναίκα του με τα 3 ανήλικα παιδιά τους και χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε στην πρώτη γραμμή.

Παρά τη φρίκη που έζησε στην πρώτη φάση της εισβολής και τον τραυματισμό του, έτρεξε και πάλι προς υπεράσπιση της πατρίδας και κατά τη δεύτερη φάση όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Το όνομα του Χριστοφή Ππασία βρισκόταν μέχρι το 2000 στον κατάλογο των αγνοουμένων με τους δικούς του ανθρώπους να βιώνουν τη θλίψη, την εξαθλίωση αλλά και την αγωνία για την τύχη του.

25 χρόνια από τη βίαιη εξαφάνισή του Χριστοφή, το 1999 η οικογένεια καλείται να δώσει αίμα καθώς οστά που εντοπίστηκαν σε εκταφές στο Στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας, ενδεχομένως να ανήκουν σε αυτόν.

Λίγους μήνες αργότερα, τα οστά του Χριστοφή Ππασιά ταυτοποιήθηκαν και όπως αποδείχθηκε κάποιοι γνώριζαν ότι βρισκόταν εκεί θαμμένος για τόσα χρόνια, κρατώντας άδικα την οικογένειά του στο σκοτάδι.

Κάπου εκεί η οικογένεια επέλεξε να πάρει τον δύσκολο δρόμο των δικαστηρίων, ζητώντας απαντήσεις σε αμέτρητα γιατί.

Έπειτα από ένα μεγάλο δικαστικό αγώνα, στις 31 Αυγούστου του 2021, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία με πολλά ερωτήματα ωστόσο να παραμένουν αναπάντητα.

24 ΩΡΕΣ, Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 21:00 από τον ALPHA Κύπρου.

#24wres #alphacyprus Constantinos Constantinou Constantinos Constantinou II Giorgos Ntaoulis Kostas Mihael Andreas Danielidis Kostanti Meli Thomas Photiou Maria Anastasiou Panayiotis Othonos Petros Petrou Larmou Constantia Michael Christoforou Alpha Κύπρου AlphaNews.Live HELLO Cyprus Achilleas Demetriades Xylofagou | Ξυλοφάγου

Posted by 24 ΩΡΕΣ on Monday, October 25, 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ