Λένε ότι πολλές φορές μέσα από τραγωδίες και κρίσεις μπορεί να γεννηθεί και η ελπίδα. Εκεί όπου η δύναμη των πολλών μπορεί να δώσει ένα χέρι για να πιαστούν οι αδύναμοι και όσοι έχουν ανάγκη. Αυτό έγινε και την περίοδο της πανδημίας, όταν μέσα σε συνθήκες κρίσης και πανικού, δημιουργήθηκε το δίκτυο SupportCy της Τράπεζας Κύπρου το οποίο παρουσιάζουν οι 24 ΩΡΕΣ, το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 18:30, στον Alpha Κύπρου.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, το δίκτυο εξελίχθηκε και αποτελεί έναν θεσμό ανθρωπιάς και προσφοράς εντός και εκτός Κύπρου. Μια μοναδική αλυσίδα υποστηρικτών, αποδεκτών και αρωγών που δημιουργεί Κοινωνικό Κεφάλαιο. Επίσης, το δίκτυο προσφέρει περαιτέρω βοήθεια κατά τη διάρκεια άλλων εθνικών και διεθνών κρίσεων και καταστροφών, όπως πυρκαγιές, σεισμοί κ.λ.π. μέσω του Σώματος Εκπαιδευμένων Εθελοντών. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην κάλυψη διαφόρων αναγκών της κυπριακής κοινωνίας και έχει καταστεί κεντρικό σημείο ανταπόκρισης και βοήθειας, όχι μόνο για τις ΜΚΟ αλλά και για τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του παρουσιάζουν αυτό το έργο, συνομιλώντας με όλους όσοι αποτελούν το “πλήρωμα” αυτού του καραβιού αγάπης. Πρωτεργάτες, εθελοντές και αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μαρτυρίες, βιώματα και εικόνες από φυσικές καταστροφές και άλλα γεγονότα που αποτελούν σήμερα σημείο αναφοράς αυτής της βοήθειας και στήριξης. Μέχρι σήμερα το δίκτυο έχει διοχετεύσει προσφορά στην κοινωνία πέραν του 1 εκατομμυρίου ευρώ. 

Σάββατο 25 Μάϊου, στις 18:30, από τον Alpha Κύπρου και σε σκηνοθεσία Λοϊζου Μαρκίδη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ