Οι νεαροί τενίστες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Sparring for Life, παρέδωσαν σήμερα στο Μακάρειο Νοσοκομείο το μηχάνημα High Flow Therapy, καθώς και τα αναλώσιμα για πέντε έτη, τα οποία αποτελούν δωρεά του οργανισμού για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους νεαρούς, οι οποίοι με την εθελοντική τους δράση κατόρθωσαν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά ενός τόσο σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού που καλύπτει βασικές ανάγκες της μονάδας και εξήγησε την μεγάλη σημασία του ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, καθώς αντικαθιστά ένα στάδιο πριν την διασωλήνωση.

Ο έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου συνεχάρη κι αυτός με τη σειρά του, τους νεαρούς εθελοντές και ευχήθηκε όπως το παράδειγμα τους βρει κι άλλους μιμητές, τονίζοντας την σπουδαιότητα του εθελοντισμού στην κοινωνία.

Ο ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Sparring For Life, Φώτος Φωτιάδης, ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα τα 17α γενέθλια του δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς και ο ίδιος πέρασε τις πρώτες μέρες της ζωής του σε θερμοκοιτίδα του Μακαρείου Νοσοκομείου. Ο νεαρός Φώτος Φωτιάδης ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του, τους Spartans που συμμετείχαν στην εκδήλωση μέσω της οποίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά του σημαντικού αυτού εξοπλισμού και ανέδειξαν την μεγάλη αξία του εθελοντισμού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ο πλανήτης ολόκληρος. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης τονίζοντας ότι χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχία της δράσης. Κλείνοντας, ο νεαρός Φώτος επεσήμανε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αρχή από μια σειρά παρόμοιων δράσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια και στήριξη σε νεαρά παιδιά που την χρειάζονται.

O Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Περιφέρειας Λευκωσίας κ. Κυριάκος Γεωργίου παρέδωσε στους εθελοντές του Sparring for Life τιμητικό δίπλωμα, και τους ευχήθηκε όπως συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, θέτοντα νέους στόχους.

Η λιτή τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος, Δρ Αβραάμ Ηλία και του Δρ Αντρέα Σέργη Παιδοεντατικολόγου.

Το μηχάνημα High Flow Therapy και όλα τα υλικά χρήσης του είναι άμεσα στη διάθεση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου μετά και την εκπαίδευση όλου του ιατρικού προσωπικού από τον προμηθευτή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ