Ο βασιλιάς Κάρολος μαζί με την πρώτη του σύζυγο πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους τον Φεβρουάριο του 1981. Ωστόσο, είχαν αρραβωνιαστεί κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, κάτι που είχαν κρατήσει μυστικό οι δύο τους. Ο μονάρχης που πλέον είναι παντρεμένος με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα, θέλησε να μην κοινοποίησει άμεσα τον αρραβώνα του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για να της δώσει χρόνο να σκεφτεί την πρότασή του και τις αλλαγές που θα έφερνε στη ζωή της, η ένταξή της στη βασιλική οικογένεια.

Ο αρραβώνας τους έμεινε κρυφός για τρεις εβδομάδες. Ο τότε πρίγκιπας Κάρολος είχε κάνει πρόταση γάμου στην 19χρονη Νταϊάνα σε ιδιωτικό δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια η πριγκίπισσα είχε επιλέξει το πανέμορφο δαχτυλίδι των αρραβώνων της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ενημερωθεί για τον αρραβώνα τους από την πρώτη στιγμή και ήταν σύμφωνη στο να παραμείνει κρυφός για ένα διάστημα. «Η μητέρα μου έμαθε για τον αρραβώνα μας πριν από τρεις εβδομάδες. Αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε μυστικό αυτό το διάστημα που δεν ήταν και εύκολο!»

Ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου με μία μεγαλοπρεπή τελετή στις 29 Ιουλίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Ο βασιλικός γάμος τους είχε μεταδοθεί σε όλο τον πλανήτη. Πήραν διαζύγιο το 1996 μετά από την απόκτηση των δύο γιων τους, του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ