Το φέρετρο της βασίλισσας μεταφέρεται με πομπή από το Παλάτι του Χoλιροoντχάουζ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου, όπου θα τελεστεί η Ακολουθία των Ευχαριστιών για τη ζωή της. Μετά τη λειτουργία, το φέρετρο της Αυτής Μεγαλειότητας θα αναπαυθεί στο μέρος αυτό για να επιτρέψει στον λαό της Σκωτίας να αποτίσει τα σέβη του.

Ντυμένο κατά το βασιλικό πρότυπο της Σκωτίας, το φέρετρο πλαισιώθηκε από το Bearer Party από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας και συνοδευόταν από το The King’s Body Guard for Scotland (Royal Company of Archers). Τα παιδιά της Αυτής Μεγαλειότητας εντάχθηκαν στην Πομπή καθώς αυτό ανέβαινε το Βασιλικό Μίλι και η συγκίνηση ήταν διάχυτη.

Ο νέος βασιλιάς προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, λέγοντας ότι ένιωσε το «βάρος της ιστορίας» να τον περιβάλλει, καθώς απευθυνόταν στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της βασίλισσας την Πέμπτη. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η βασίλισσα έθεσε ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και τις συμβουλές σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ