Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θα παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου ο 72χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας που ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα από το 1981 έως το 1996, επέλεξε να μην συμμετάσχει στην τελετή επειδή “δεν θέλει να αποσπάσει την προσοχή”  από την εκδήλωση. Αντίθετα, αναμένεται να ταξιδέψει στη Σκωτία.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του Τύπου ο πρίγκιπας πιστεύει ότι μια εμφάνιση του στην εκδήλωση θα πυροδοτήσει αναμνήσεις από την εποχή της διαμάχης του με την πριγκίπισσα και νέες αντιδράσεις στη σχέση του με την Καμίλλα, Δούκισσα της Κορνουάλης.

Η αναμόχλευση του παρελθόντος από τον πρόσφατο κύκλο του “The Crown” στο Netflix είχε σαν αποτέλεσμα χείμαρρο αρνητικών σχολίων στα social media του ζευγαριού.

Ο πρίγκιπας και η Νταϊάνα είχαν μια περίπλοκη σχέση, έπειτα από το διαζύγιο τους όμως υπήρχε μεταξύ τους μια αμοιβαία εκτίμηση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είχε παραστεί ούτε στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας το 2017 προτιμώντας το άβατο του Balmoral, και την συντροφιά της συζύγου του.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος τελείται την ημέρα που η Νταιάνα θα γιόρταζε τα 60α γενέθλιά της και φέρνει ξανά κοντά τα τρία αδέλφια της αδικοχαμένης πριγκίπισσας,  Λαίδη Jane Fellowes, Λαίδη Sarah McCorquodale και τον κόμη Spencer, και κυρίως τους δυο γιους της Γουίλιαμ και Χάρι.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο αδελφών μετά την κηδεία του παππού τους. Η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα παραστεί λόγω της πρόσφατης γέννησης της κόρης του ζευγαριού Λίλιμπετ Νταϊάνα, θα παρακολουθήσει όμως την τελετή μέσω zoom.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για μια ουσιαστική αναθέρμανση στις σχέσεις του Γουίλιαμ και του Χάρι έπειτα από το Megxit και την όλο κατηγορίες συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα, κάποια βήματα έχουν ήδη γίνει.

Το ζευγάρι έλαβε πρόσκληση για τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας που θα τελεστούν τον επόμενο χρόνο.

Επίσης έχει γίνεις σαφές ότι όταν ο Κάρολος ανέβει στο θρόνο, τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν θα λάβουν τον τίτλο του πρίγκιπα και της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας, όπως προβλέπει η βασιλική παράδοση που ισχύει από την εποχή του Γεωργίου Ε’.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, παρ’ ότι θέλει να «μικρύνει» τον κύκλο των ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας, δεν προτίθεται να πάρει μια αμφιλεγόμενη και αντιπαθητική απόφαση ενάντια στον έναν από τους δύο γιούς του στερώντας από τα παιδιά του τους τίτλους που δικαιούνται σύμφωνα με την παράδοση.

Αντιθέτως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των γιων του ώστε όταν ανέβει στο θρόνο ο ίδιος, η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας συζύγου και όχι αυτόν της πριγκίπισσας συζύγου όπως είχε ανακοινωθεί όταν εκείνη και ο Κάρολος είχαν παντρευτεί.

Ένα εγχείρημα όχι ιδιαίτερα εύκολο. Τα δύο παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα για την προοπτική η Καμίλα να φέρει οποιονδήποτε τίτλο που έφερε ή επρόκειτο να φέρει η μητέρα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η Καμίλα αν και είναι παντρεμένη με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, δεν είναι η πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά η Δούκισσα της Κορνουάλης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περίπλοκες σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας θα εξακολουθούν να δίνουν τροφή για συζητήσεις για πολύ καιρό ακόμη…

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ