Ο χειμώνας είναι η πιο δύσκολη εποχή για το δέρμα και φυσικά για τα χείλη. Όταν βγαίνουμε στο κρύο, φροντίζουμε να καλύπτουμε το σώμα μας με βαριά ρούχα, αλλά τα χείλη μας παραμένουν εκτεθειμένα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν υπολογίσουμε ότι το το δέρμα των χειλιών είναι πολύ πιο λεπτό, από εκείνο του υπόλοιπου προσώπου και ξηραίνεται δέκα φορές πιο γρήγορα, καταλαβαίνουμε ότι τα χείλη μας απαιτούν έξτρα φροντίδα. Το Hello.gr αποκαλύπτει πέντε και απλά tips για να προστατεύσεις τα χείλη σου στο κρύο και να τα διατηρήσεις λεία και απαλά!

#1
Μην γλείφεις ή δαγκώνεις τα χείλη σου
Όταν παρουσιάζεται ξηρότητα στην περιοχή των χειλιών ασυναίσθητα τα γλείφουμε για να τα ενυδατώσουμε. Όμως κάνοντας αυτή την κίνηση στην πραγματικότητα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που το σάλιο έρχεται σε επαφή με τα χείλη τα ξηραίνει ακόμη περισσότερο καθώς τα ένζυμα που περιέχει χρησιμεύουν στην πέψη και ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών.

#2
Χρησιμοποίησε lip balms με βάση τα έλαια
Ψάξε για προϊόντα που γράφουν στα συστατικά τους τα petrolatum, essential oils ή glycerin. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις “κλειδώνουν” την υγρασία και αναπλάθουν τα σκασίματα ή τις πληγές των χειλιών. Επίσης μην παραλείπεις την αντηλιακή προστασία της περιοχής – ο ήλιος βρίσκεται εκεί ακόμη και όταν δεν τον βλέπουμε.

Eνυδατικό και αναπλαστικό balm πολλαπλών χρήσεων 101 Ointment Multipurpose Superbalm, Lanolips. Αποκλειστικά στα Sephora.

#3
Απόφυγε προϊόντα με καμφορά και μέντα
Συνήθως αυτά τα συστατικά βρίσκονται σε lip glosses ή balms που αυξάνουν τον όγκο των χειλιών. Άφησέ τα για λίγο στην άκρη και προτίμησε θρεπτικές συνθέσεις μέχρι να επαναφέρεις την ενυδάτωση στα χείλη σου.

#4
Μην δαγκώνεις ή τρίβεις το νεκρό δέρμα των χειλιών
Προσπάθησε να μην αφαιρείς δέρμα από τα σκασίματα καθώς αφήνεις ανοιχτές πληγές στην περιοχή οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις.

#5
Eφάρμοσε το lip balm πριν τον ύπνο
Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό. Όταν αναπνέεις έτσι για 8 ώρες τα χείλη ξηραίνονται. Άπλωσε τους το αγαπημένο σου lip balm πριν κοιμηθείς και το πρωί θα είναι λεία και απαλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ