Το Audi e-tron GT quattro είναι ο μεγάλος νικητής στα φετινά World Car Awards, τα οποία παρουσιάστηκαν για 18η φορά στη Νέα Υόρκη. Το e-tron GT quattro, το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Audi πήρε τον τίτλο του World Performance Car στη μεγαλύτερη και πιο διάσημη τελετή απονομής νέων αυτοκινήτων στον κόσμο, που ονομάστηκαν τα «Όσκαρ του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας». Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο δοκίμασαν τα αυτοκίνητα που προκρίθηκαν και στη συνέχεια τα ψήφισαν για τις διακρίσεις του 2022.

 «Είμαστε χαρούμενοι που το πλήρως ηλεκτρικό Audi e-tron GT quattro ήταν φιναλίστ σε τρεις κατηγορίες μόνο ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του», δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη, μετά το πρόγραμμα των βραβείων. «Το γεγονός ότι το Audi e-tron GT quattro παίρνει τον τίτλο του World Performance Car, την πέμπτη συνολικά κατάκτηση αυτού του βραβείου για την Audi, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Το Audi e-tron GT quattro αποδεικνύει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να είναι βιώσιμη, δυναμική και συναρπαστική ταυτόχρονα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό μέρος της δέσμευσής μας για την ηλεκτρική κινητικότητα».

Από το 2026, η Audi θα λανσάρει μόνο νέα μοντέλα με συστήματα ηλεκτρικής κίνησης στην παγκόσμια αγορά και από το 2025, όλη η παραγωγή της Audi θα είναι ουδέτερη από άνθρακα. Αυτό συμβαίνει ήδη τώρα στις Βρυξέλλες, στο Győr και στο Böllinger Höfe, όπου παράγεται το Audi e-tron GT quattro.

Interior

Το εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας ήταν ο κυριότερος λόγος που δόθηκε στο Audi e-tron GT quattro το βραβείο του World Performance Car. Στο Audi e-tron GT quattro, αυτό το σύστημα αποτελείται από τέσσερα θερμικά κυκλώματα. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση θερμότητας, όποιος χρησιμοποιεί το πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομής e-tron στο e-tron GT quattro θα βάλει την μπαταρία σε ένα ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για φόρτιση, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, ακόμη και ενώ οδηγεί το αυτοκίνητο – κάτι που είναι χρήσιμο για γρήγορη φόρτιση έως 270 kW.

Η φετινή διάκριση φέρνει τη μάρκα με τα τέσσερα δαχτυλίδια στις έντεκα νίκες στα World Car Awards, με την κατάκτηση αυτή να κάνει την Audi τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία αυτού του θεσμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ