Μπορεί το πολυσυζητημένο Icon της Imperio, το οποίο δεσπόζει πλέον στον παραλιακό της Λεμεσού, να έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα μοναδικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά του, ωστόσο έχει γίνει talk of the town και για έναν ακόμα λόγο: Το εντυπωσιακό μπλε γλυπτό, που έχει τοποθετηθεί δίπλα από την κεντρική είσοδο του κτηρίου και το οποίο αναπαριστά τον γορίλα από τη διεθνώς διάσημη ταινία, King Kong.

Πρόκειται για ένα από τα γλυπτά της σειράς Wild Kong, την οποία εμπνεύστηκε ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος καλλιτέχνης Richard Orlinski, κερδίζοντας τα εύσημα διεθνώς. Πρωτοτυπώντας για ακόμη μια φορά, η Imperio εισήγαγε την τέχνη στο κυπριακό real estate, τοποθετώντας το μπλε γλυπτό στην είσοδο ενός από τα σημαντικότερα έργα της.

Ο King Kong, ήρωας της πασίγνωστης κινηματογραφικής ταινίας, ο οποίος ερωτεύεται μια κοπέλα και βρίσκει καταφύγιο στην οροφή ενός ουρανοξύστη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Για τον Richard Orlinski, ο υπερμεγέθης γορίλας αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία σειράς γλυπτών, μέσα από τα οποία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δαμάζοντας τα αρνητικά ένστικτά μας, μπορούμε να «μεταμορφωθούμε» σε κάτι άλλο, πολύ όμορφο. Πέρα από το ανοιχτό στόμα, τα απειλητικά δόντια και την άγρια διάθεση που αποπνέει, ο King Kong διαθέτει και μια διαφορετική, ευαίσθητη πλευρά.

Επηρεασμένος από την ποπ κουλτούρα, o Richard Orlinski δημιουργεί έναν πολύχρωμο κόσμο, εμπνευσμένο από τα άγρια ζώα. Με επιρροές από καλλιτέχνες όπως ο Jeff Koons, ο Takashi Murakami και ο Robert Indiana, ο Orlinski δημιουργεί τα υπέροχα έργα του χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο βιομηχανικά υλικά όπως η ρητίνη και το αλουμίνιο, αλλά και το μάρμαρο, η πέτρα και ο χαλκός. Δημιουργεί «ζωντανά», όμορφα, πολύχρωμα και διαχρονικά έργα τέχνης που προκαλούν έντονα συναισθήματα στο κοινό. Ο Orlinski έχει καταφέρει να αγγίζει με τα γλυπτά του ένα ευρύ κοινό, περιλαμβανομένων και παιδιών που γοητεύονται από τις εμβληματικές δημιουργίες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Orlinski έχει εκθέσει τα περίφημα έργα του σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο, ενώ από το 2015 κατέχει τον τίτλο του Γάλλου σύγχρονου καλλιτέχνη με τις πιο πολλές πωλήσεις έργων στον κόσμο.

«Κάθε γλυπτό που έχω φτιάξει περιέχει συμβολισμούς και λέει μια ιστορία. Τίποτα δεν υπάρχει τυχαία ή μόνο για διακόσμηση», ανέφερε ο καλλιτέχνης για τη δουλειά του, προσθέτοντας πως στη διαδικασία της δημιουργίας απελευθερώνει τη θετική του ενέργεια. «Θα ήθελα οι δημιουργίες μου να βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τις σκοτεινές τους σκέψεις, να τις μεταμορφώνουν σε ομορφιά», προσθέτει ο Orlinski.

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι ο μπλε King Kong, ο οποίος δεσπόζει δίπλα από την κεντρική είσοδο του Icon, μαγνητίζει τα βλέμματα. Περαστικοί κάνουν καθημερινά τη στάση τους στο Icon για να θαυμάσουν το αριστούργημα του Γάλλου καλλιτέχνη, ενώ ήδη αριθμός νιόπαντρων ζευγαριών έχουν πραγματοποιήσει μέρος της γαμήλιας φωτογράφησής τους στο σημείο, δίπλα από το εντυπωσιακό έργο.

O King Kong λοιπόν, από την είσοδο του κτηρίου-διαμάντι της Λεμεσού στέλνει σε περαστικούς και επισκέπτες το μήνυμα ότι πρέπει να βλέπουμε πέρα από την εικόνα. Και αυτή είναι η… άγρια γοητεία του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ