Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου που ο κόσμος της μόδα γυρνάει το βλέμμα του στις τέσσερις μεγαλουπόλεις Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και φέτος φαίνονται όλα ελαφρώς πιο φυσιολογικά από ότι τα τελευταία δυο χρόνια.

Για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022, πολλοί σχεδιαστές επέστρεψαν στο φυσικό πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης μετά την πανδημίας Covid-19. Βεβαίως είδαμε και αρκετές ψηφιακές παρουσιάσεις αφού μερικοί εγκατέλειψαν τα παραδοσιακά ντεφιλέ.

Ποιες συλλογές ξεχώρισαν λοιπόν μέχρι στιγμής από το Big Apple;

Αρχικά το ντεφιλέ του Michael Kors, ο οποίος επανάφερε το party dressing και το glamorous στοιχείο στο προσκήνιο. Έπειτα η συλλογή του Brandon Maxwell η οποία ήταν μια ωδή στην κομψότητα. Αν και εμπνευσμένη από την γιαγιά του, η συλλογή είναι φτιαγμένη για την σύγχρονή γυναικά και περιλαμβάνει άνετα cosy πουλόβερ αλλά και εντυπωσιακές μάξι φούστες που αγγίζουν τα όρια του μαξιμαλισμού.

 Μαξιμαλιστική βέβαια ήταν και η κολεξιόν Altuzzara, με τα τεράστια sequins που έντυναν τις δημιουργίες του brand, οι οποίες ήταν εμπνευσμένα από τα μυθικά πλάσματα, τις γοργόνες.

Τέλος, απαρατήρητη δεν πέρασε ούτε η συλλογή της Carolina Herrera που απέπνεε έναν κινηματογραφικό ρομαντισμό και αναδείκνυε την κλασσική κομψότητα μέσα από ζωηρά χρώματα αλλά ούτε και αυτή του Jason Wu με τις ιδιαίτερες bold χρωματιστές σιλουέτες.

Michael Kors
Carolina Herrera
Jason Wu
Brandon Maxwell

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ