Μέσα από μια σειρά δημοσιεύσεων, γύρω από την εντυπωσιακή ζωή, τη δημιουργικότητα και τον απόηχο του θανάτου του, ο ALPHA τολμά να εμπνευστεί και να δημιουργήσει σε νέα αντισυμβατικά δεδομένα. Η φανταχτερή προσωπικότητά του Andy σε συνδυασμό την ντροπαλότητα του χαρακτήρα του, οι συντηρητικές καταβολές κόντρα στον ανοικτό χαρακτήρα του δημιουργούν από μόνα τους συγκρουόμενες καταστάσεις που θα αποτυπωθούν με σεβασμό στα Social Media του ALPHA.

Έτος Andy Warhol λοιπόν στον ALPHA, Τι λέτε να θυμηθούμε μαζί το κορυφαίο φόρεμα -δημιούργημά του από χαρτί που απεικόνιζε κουτιά από σούπες της Campbell; ή μήπως να φέρουμε στην επιφάνεια την σχέση του με Έλληνες γκαλερίστες…  

Who is who! Γνωρίστε τον Andy

Ο Andy Warhol, πρωτοπόρος του κινήματος της Pop Art, γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια τον Αύγουστο του 1928 και άφησε την τελευταία πνοή του τον Φεβρουάριο του 1987 στη Νέα Υόρκη. Με εξαίρεση τον Πικάσο και τον Νταλί, κανένας άλλος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα δεν απέκτησε τόσο μεγάλη παγκόσμια φήμη.

Οικειοποιήθηκε μορφές και στρατηγικές της διαφήμισης, δημιουργώντας μία νέα γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και το καταναλωτικό κοινό. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Κάρνεγκι και ξεκίνησε την καριέρα του ως εικονογράφος σε διαφημίσεις, εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων, και βιτρίνες.

Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ήταν επηρεασμένη από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα και την εικονογραφία των κόμικς. Oι πίνακές του, που απεικονίζουν συσκευασίες σούπας της Campbell και μπουκάλια της Coca Cola, τον έκαναν ακόμα πιο γνωστό, και μέχρι το 1963 παρήγαγε αναπαραστάσεις καταναλωτικών προϊόντων και προσωπογραφίες διασημοτήτων. Σκηνοθέτησε ταινίες με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού και της πρόκλησης, ενώ ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του ανήκουν τα εξής: ‘The Chelsea Girls’ (1966), ‘Eat’ (1963), ‘Blue Movie’ (1969) κ.ά. 

Περισσότερα… στα Social Media του ALPHA Κύπρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ