Την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών ολοκλήρωσης του εμβληματικού έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, αλλά και των εγκαταστάσεων της υπερσύγχρονης, «έξυπνης» μαρίνας που τέθηκε πρόσφατα σε πλήρη λειτουργία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στο πλαίσιο ξενάγησης τους, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020.

 

  

 

Υποδεχόμενοι τη δημοσιογραφική αποστολή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina κ. Σταύρος Καραμοντάνης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χάρης Κουρέας, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την πορεία εξέλιξης και αποπεράτωσης του έργου, που θα ολοκληρωθεί το 2023 και που περιλαμβάνει, εκτός της μαρίνας, 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα στους δύο εντυπωσιακούς πύργους με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, 35 πολυτελείς επαύλεις, καθώς και σειρά σύγχρονων καταστημάτων με ανέσεις και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. «Με την ολοκλήρωση του έργου», είπε ο κ. Καραμοντάνης, «η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα αποτελεί το στολίδι και τον απόλυτο ναυτικό προορισμό για ταξιδιώτες και σκάφη αναψυχής για όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, σημείωσε, «εκτός των εμπορικών καταστημάτων, καφέ, μπαρ και εστιατορίων, δημιουργείται η υποδομή για τη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται τόσο στους ενοίκους, όσο και στους επισκέπτες της Μαρίνας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη, και να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της μαρίνας που ξεκίνησε να προσφέρει και επίσημα τις υπηρεσίες της από την 1η Ιουνίου, ανάμεσα στα ήδη ελλιμενισμένα  σκάφη, με αποκορύφωμα την  επίσκεψη στο Control-Room όπου και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ισχύουν στη διαχείριση εισόδου και εξόδου στη μαρίνα.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Μαρίνας Αγίας; Νάπας:

 

  • Το έργο ακολουθεί κατά μεγάλο μέρος, το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Μετά την άρση των έκτακτων μέτρων, λόγω Covid-19, το εργοτάξιο από τις αρχές Μαΐου επανεκκίνησε σταδιακά και ο στόχος παραμένει, με την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, να καλυφθούν οι όποιες καθυστερήσεις και το όλο έργο να παραδοθεί το 2023.
  • Η μαρίνα διαθέτει χώρο για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και ξηρά).  Πιο συγκεκριμένα, στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων, στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων ενώ στον χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμη 80 σκάφη.
  • Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών της εμπορικής ζώνης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους. Η περιοχή αυτή του έργου καλύπτει πέραν των 4000 τ.μ. με πρόβλεψη για εστιατόρια και καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και χώρο στάθμευσης δυνατότητας πλέον των 550 θέσεων. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα φιλοξενεί στους χώρους της το δικό της Event Center, Κατάστημα ναυτικού εξοπλισμού, χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας πληρωμάτων, ενώ θα έχει δικό της Spa & Γυμναστήριο, Yacht Club και Beach Clubs.
  • Στον τομέα της οικιστικής ανάπτυξης, οι εργασίες συνεχίζονται και αφορούν στην ανέγερση δύο εντυπωσιακών πύργων, ύψους πέραν των 100 μέτρων ο κάθε ένας και με σύνολο 220 ευρύχωρων και πολυτελών διαμερισμάτων με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.  Το έργο προσφέρει επίσης μια επιλογή από πολυτελείς επαύλεις 11 από αυτές στην Δυτική παραλία του έργου, 12 στη χερσόνησο της Μαρίνας και 12 στο τεχνητό νησί που κατασκευάστηκε, η κάθε μία εκ των οποίων προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας προνοεί την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://marinaayianapa.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ