Το μεγαλύτερο στοίχημα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι η διατήρηση του βάρους. Καλεσμένος λοιπόν, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο κλινικός διατροφολόγος Κώστας Χάρη έδωσε συμβουλές και tips ώστε να μην επιστρέψουμε από τις διακοπές με περισσότερα κιλά.

Όπως σημείωσε ο Κλινικός Διατροφολόγος, Κώστας Χάρη το συχνότερο λάθος που κάνουμε είναι να ξεχνάμε να καταναλώνουμε σνακ και γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να τρώμε μεγαλύτερες μερίδες το βράδυ. «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ένα από τα κυρίως γεύματα» τόνισε ο διατροφολόγος

Ενώ, για το βραδινό γεύμα και τον μύθο που το ακολουθεί όσον αφορά την απώλεια βάρους τόνισε πως αυτό η παράλειψη του οδηγεί σε απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας και όχι λίπους.  «Το ιδανικό είναι καταναλώνεται τρεις ώρες πριν τον ύπνο» ανέφερε ο Κώστας Χαρή.

Βεβαίως, σημαντικό ρόλο στην καλοκαιρινή διατροφή παίζει η κατανάλωση υγρών αφού οι υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να προκαλέσουν αφυδάτωση στον οργανισμό. Όπως τόνισε ο κλινικός διατροφολόγος «Όταν φτάσεις στο σημείο να διψάσεις πολύ, είσαι ως ένα σημείο αφυδατωμένος. Όποτε πρέπει να έχουμε δίπλα μας πάντα ένα ποτήρι νερό και να καταναλώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Στην συνέχεια, περνώντας στο κεφάλαιο αλκοόλ εξήγησε πως πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα και την συχνότητα. «Όσο περισσότερο αυξάνεται η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αυξάνονται και οι θερμίδες». Προσοχή επίσης πρέπει να δίνουμε και στα συνοδευτικά των ποτών καθώς όπως ανέλυσε ο Κλινικός διατροφολόγος, υπερδιπλασιάζονται οι θερμίδες όταν για παράδειγμα προσθέσουμε τόνικ στο τζιν.

Τέλος, για την γλυκιά «αμαρτία» του καλοκαιριού, το παγωτό, σίγουρα δεν κάνει κακό η κατανάλωση του μια ή δυο φορές την εβδομάδα. Εάν θέλουμε να καταναλώνουμε συχνότερα παγωτό τότε είναι καλύτερο να επιλέξουμε παγωτό χαμηλό σε λιπαρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ