Στη νέα lifestyle ιστοσελίδα της αδερφής της, Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, Poosh, μίλησε η Κιμ Καρντάσιαν για την πολύχρονη μάχη της με τη ψωρίαση. Η 38χρονη σήμερα ριάλιτι σταρ και επιχειρηματίας, διαγνώστηκε με ψωρίαση από την ηλικία των 25 ετών και είναι η μοναδική από την οικογένεια, που κληρονόμησε το αυτοάνοσο νόσημα, από την μητέρα της, Κρις Τζένερ. «Η μητέρα μου το είχε στην περιοχή της κεφαλής και σε όλο της το σώμα και τη θυμάμαι να πηγαίνει σε solarium για να ηρεμήσει την κατάσταση. Παίρνοντας UV ακτίνες απευθείεας στα σημεία που την ταλαιπωρούσαν, βοηθήθηκε αρκετά. Δυστυχώς, εμένα δεν με βοήθησε και πολλές φορές αισθάνθηκα ανήμπορη», λέει η Κιμ Καρντάσιαν.

 

Στην αρχή αντιμετώπισε το πρόβλημα με χορήγηση κορτιζόνης, όταν όμως έφτασε στα 30 της, το πρόβλημα επανήλθε δριμύτερο. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που αισθανόταν ανήμπορη να σηκώσει πράγματα όπως το τηλέφωνο ή την οδοντόβουρτσά της. «Μία νύχτα, σηκώθηκα και δεν είχα τη δύναμη να σηκώσω το τηλέφωνο. Το πρωί συνέχισα να μην μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο μου ή να κρατήσω την οδοντόβουρτσά μου. Τα χέρια μου με πονούσαν τόσο πολύ!».

Ο πόνος ήταν τόσο έντονος που πίστεψε ότι είχε αρθρίτιδα. Ωστόσο, τελικά διαγνώστηκε με ψωριασική αρθρίτιδα. «Δεν άντεχα άλλο γιατί δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέριθα μου. Θυμάμαι είχα μία πιεστική ημέρα και δεν μπορούσα να κατεβάσω το παντελόνι μου για να πάω τουαλέτα. Δεν μπορούσα ούτε να βάλω το bra μου εκείνη την ημέρα, έπρεπε κάποιος να με ντύσει γιατί δεν άντεχα τον πόνο».

Η Κιμ Καρντάσιαν ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας της. «Προσπαθώ να δίνω χρόνο στον εαυτό μου και επικεντρώνομαι στο να διατηρώ το άγχος μου μειωμένο».

Υπάρχουν φορές που θέλει να αποκαλύπτει τα σημάδια της ενώ άλλες τα να καλύπτει εντελώς με μακιγιάζ «Αν έχεις ψωρίαση δεν θες να την αφήσεις να σου καταστρέψει τη ζωή και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Κάνε ό,τι μπορείς για να νιώσεις ότι έχει αυτοπεποίθηση και μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω!»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ