Παίρνετε το τηλέφωνό σας μόλις ανοίξετε τα μάτια σας, κάθεστε μπροστά από ένα φορητό υπολογιστή όλη την ημέρα στη δουλειά και τελικά τελειώνετε την ημέρα με Netflix;

Όπως πολλοί από εμάς, τα μάτια σας ίσως αισθάνονται εξαντλημένα. Η συνεχής έκθεση στο μπλε φως επηρεάζει όχι μόνο την όραση, αλλά και το σώμα μας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο ρολόι του οργανισμού μας και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες καταστάσεις όπως ξηρά και κουρασμένα μάτια, θολή όραση, δυσκολία εστίασης και μερικές φορές ακόμη προοδευτική απώλεια της όρασης.

Γι’ αυτό τον λόγο μαζέψαμε κάποιες από τις κορυφαίες συμβουλές για την προστασία των ματιών και σας τις παρουσιάζουμε, ώστε να τα προστατεύσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά:

  • Αποφύγετε την υπερέκθεση: Οι ενήλικες θα πρέπει να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία όσο το δυνατόν λιγότερο. Για τα παιδιά, ο συνιστώμενος χρόνος οθόνης είναι μόνο 30 έως 45 λεπτά την ημέρα.

  • Φίλτρα μπλε φωτός σε κινητά τηλέφωνα. Η πλειοψηφία των σημερινών τηλεφώνων έρχεται με ρύθμιση φίλτρου μπλε φωτός. Αν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να φιλτράρετε το μπλε φως και να ρυθμίσετε τη ζεστασιά των χρωμάτων στην οθόνη σας.
  • Τεχνολογία αποκλεισμού μπλε φωτός. Εάν είστε άνθρωπος που χρησιμοποιεί τεχνολογικά βαριά, σκεφτείτε να πάρετε τα γυαλιά με τεχνολογία μπλοκαρίσματος μπλε φωτός.
  • Λίπανση με σταγόνες. Τα μάτια σας τείνουν να στεγνώσουν όταν εστιάζετε σε οθόνες για πολύ ώρα. Λίπανση με σταγόνες πωλούνται και μπορούν να ισορροπήσουν τη ξηρότητα του ματιού. Εάν το πρόβλημα επιμένει, είναι καλύτερα να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας.

  • Ο κανόνας 20/20/20. Ο διάσημος κανόνας λέει ότι για κάθε 20 λεπτά που ξοδεύεται κοιτάζοντας μια οθόνη, πρέπει να κοιτάξετε κάτι 20 πόδια μακριά για 20 δευτερόλεπτα. Αυτό δίνει στα μάτια σας το χρόνο να ανακάμψουν και σας επιτρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα από το σταθερό χρόνο μπροστά στην οθόνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ