Τα τρουφάκια είναι ένα ωραίο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.

Οι λάτρεις της σοκολάτας του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία, ενώ για όσους έχουν επιχειρήσει να τα φτιάξουν μόνοι στο σπίτι τα έχουν βρει εξαιρετικά εύκολα.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για τρουφάκια, αλλά αυτή που θα σας δείξουμε σήμερα είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη και το κυριότερο είναι ότι χρειάζεστε μόνο 2 υλικά.

ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

1 κούπα σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κοσκινίζουμε το κακάο καθώς το ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μας πηχτό. (Αν σας κολλάει μην ανησυχήσετε αφού έτσι θα πρέπει να είναι).

Σε μια μεμβράνη βάζουμε τη ζύμη μας, την τυλίγουμε και την πλάθουμε να γίνει ίσια. Την βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.

Την βγάζουμε και κόβουμε σε κύβους όπου στη συνέχεια τους πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τέλος, αν θέλουμε βουτάμε τα τρουφάκια μας σε κακάο ή τρούφα σοκολάτας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ