Φτιάξτε εύκολα πεντανόστιμα brownies με γκρανόλα, σοκολάτα και μέλι! Χωρίς προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης και χωρίς μίξερ, σε λίγα λεπτά είναι έτοιμα για τον φούρνο! Ιδανικά και για τα παιδιά!

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

150 γρ. γκρανόλα, με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

170 γρ. κουβερτούρα

2 αυγά, μεσαία

120 γρ. μέλι

80 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

60 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη. 

Σπάμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. 

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½-2 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει ελαφρώς η κουβερτούρα. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. 

Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι και τη μισή γκρανόλα, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γκρανόλα. 

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 22 λεπτά. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Πηγή: Akispetretzikis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ