Υλικά
3 αυγά, μεσαία
150 γρ. σπορέλαιο, + έξτρα για τη φόρμα
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ. γάλα πλήρες
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
2 βανιλίνες
1 πρέζα αλάτι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το γάλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανιλίνες, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Μεταφέρουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και την αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο άλλο μισό μείγμα που έχει μείνει στο μπολ το κακάο, την κουβερτούρα, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, και το μεταφέρουμε στο κέντρο της φόρμας με το άλλο μισό μείγμα.
Δημιουργούμε γραμμές με ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να δώσουμε ένα ωραίο σχήμα στο κέικ, αλλά και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι στη μέση ελαφρώς, για να φουσκώσει ομοιόμορφα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ