#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό για να μη σφίξει η σοκολάτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Μερίδες: 8

Προετοιμασία: 10Λ

Εκτέλεση: 50Λ

Βαθμός δυσκολίας: 1/5

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

350 ml γάλα

70 γρ. κρόκοι αυγών

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 

Για το κέικ

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

70 γρ. βούτυρο

2 μέτρια αυγά

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

80 γρ. γιαούρτι

80 ml ζεστό νερό

150 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ

30 γρ. κακάο

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

5 γρ. μαγειρική σόδα

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για την κρέμα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

2 Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσουν λίγο τα αυγά.

3 Προσθέτουμε το ζεστό γάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύωντας συνέχεια, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

4 Για το κεικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

5 Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

6 Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Λιώνουμε στα μικροκύματα και αφήνουμε στην άκρη.

7 Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το ζεστό νερό και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

8 Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μεταφέρουμε σε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και αλείψει με βούτυρο και κακάο.

9 Αδειάζουμε την κρέμα στο κέντρο του κέικ και ψήνουμε για 35 λεπτά.

10 Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ