Το καλοκαίρι πλησιάζει και το παγωτό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Μια εύκολη και δροσιστική συνταγή που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τόσο οι λάτρεις του λεμονιού όσο και οι υπόλοιποι είναι η ακόλουθη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 100 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

  1. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το ξύσμα από 2 λεμόνια.
  2. Στίβουμε τα λεμόνια και μετράμε 100 γραμμάρια φρέσκο χυμό λεμόνι.
  3. Μέσα στον πολυκόφτη ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα , τον φρέσκο χυμό λεμόνι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να σχηματιστούν κορυφές.
  6. Βάζουμε προαιρετικά κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 30χ12 εκ. και το σκεπάζουμε με με μεμβράνη.
  8. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ