Ο Σπύρος Νικολαΐδης δεν το βάζει ποτέ κάτω. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μέχρι τώρα πορεία του. Η απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να κυνηγήσει το όνειρο της υποκριτικής στην Αμερική δεν ήταν εύκολη και ο δρόμος δεν ήταν σίγουρα στρωμένος με ροδοπέταλα όπως περιγράφει στο περιοδικό ΟΚ! Στην Αμερική έμενα στο Δυτικό Χόλιγουντ. Είναι μια πολύ ωραία περιοχή αλλά και πολύ ακριβή. Πέρασα δύσκολα μέχρι να καταφέρω να αντεπεξέλθω οικονομικά. Εγώ είμαι από μια οικογένεια που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να με στηρίξει σε αυτό το κομμάτι. Δεν το ζήτησα κιόλας. Είχαμε και τις δυσκολίες με την ασθένεια της μητέρας μου, οπότε έπρεπε να το πάρω πάνω μου και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Θυμάμαι ότι πριν φύγω πούλησα το αυτοκίνητό μου για να έχω κάποια χρήματα.

Έφτασα στην Αμερική πραγματικά με μια βαλίτσα και ένα laptop. Έτυχε να μείνω και στο παγκάκι. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξαναπεί. Τα ενοίκια εκεί είναι πανάκριβα, οπότε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα μέχρι να καταφέρω να κλείσω μια δουλειά και να μου δώσουν σπίτι. Στην αρχή δεν είχα ούτε χαρτιά. Στην Αμερική βέβαια είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να βλέπεις ανθρώπους να κοιμούνται στα παγκάκια. Έχει πάρα πολλούς αστέγους. Αποφάσισα λοιπόν να το δω λίγο αλλιώς. Σαν μια περιπέτεια. Μία ακόμα δυσκολία που μου έβαλε στον δρόμο ο Θεός για να κατακτήσω τα όνειρά μου.

Δόξα τω Θεώ, γνώρισα μετά τον νυν κολλητό μου, τον Έβαν Χαλιώτη. Είναι μοντέλο στο Χόλιγουντ με καταγωγή από την Ελλάδα. Έχει ξεχωρίσει στο εξωτερικό κάνοντας πολλές καμπάνιες. Τον γνώρισα εντελώς τυχαία στο Instagram. Είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς και κάπως έτσι μου εμφανίστηκε στα social media και του έστειλα ένα μήνυμα. Χάρηκε πολύ που βρέθηκε ένας ακόμη Έλληνας στην περιοχή. Γνωριστήκαμε και μείναμε μαζί. Με βοήθησε πολύ με τους δικηγόρους και τα χαρτιά. Μπορώ να σου πω ότι είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε την ώθηση να προχωρήσω».

Άραγε επιβραβεύει τον εαυτό του για όσα έχει καταφέρει; «Είμαι πολύ αυστηρός. Μου το λένε και οι κοντινοί μου άνθρωποι. Ίσως αυτό να είναι κακό, αλλά δεν μου λέω “μπράβο”. Δεν βλέπω ότι έχω καταφέρει κάτι. Κάποιους στόχους μπορεί να τους έχω κατακτήσει αλλά πάντα συγκρίνω τον εαυτό μου με το καλύτερο. Βλέπω, για παράδειγμα, ηθοποιούς που πήγαν στην ίδια σχολή που πήγα κι εγώ στην Αμερική και σήμερα είναι στο Netflix και βγάζουν εκατομμύρια. Ίσως αυτό που κάνω είναι άδικο γιατί δεν γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή. Είμαι ένα παιδί που μεγάλωσα σε μια πολύ δύσκολη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο. Δεν πίστευα ποτέ ότι η ζωή μου θα εξελιχθεί έτσι. Να είμαι δηλαδή ανεξάρτητος, να έχω τις επιχειρήσεις μου και όλα αυτά πριν κλείσω τα 30. Ίσως αυτό που φανταζόμουν είναι να κυνηγάω ακόμη το όνειρό μου στην υποκριτική και να είμαι άφραγκος».

Παράλληλα με την καριέρα στη μικρή οθόνη, ο Σπύρος Νικολαΐδης διατηρεί τον πολυχώρο ομορφιάς Melrose στο Περιστέρι, έχει ανοίξει τη δική του διαφημιστική εταιρεία OBVI Agency, ενώ διατηρεί και την εταιρεία με ρούχα και κοσμήματα Nicolai’s. Αν μέσα σε όλα αυτά του χτυπήσει την πόρτα μια πρόταση στον χώρο της μυθοπλασίας, θα αναβάλει για λίγο ακόμη την επιστροφή του στην Αμερική; «Αν μου αρέσει η σειρά και ο ρόλος, δεν θα το σκεφτώ πολύ. Θα πω κατευθείαν “ναι”. Απλώς θα ήθελα να ξεφύγω λίγο από το κλασικό δράμα της ελληνικής τηλεόρασης. Φέτος έγιναν κάποιες πολύ ωραίες σειρές με σύγχρονα σενάρια. Για παράδειγμα, είδαμε αρκετά αστυνομικά θρίλερ. Μπορώ λοιπόν να σου πω ότι θα ήθελα πολύ να παίξω σε μια τέτοια σειρά».

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη/Cube Digital Productions

Πηγή: OK!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ